Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

«Η Τουρκία περνά από έγκριση τα ξενοδοχεία της μέσω της TÜV»

«Η κυβέρνηση της Άγκυρας αξιοποιεί την TÜV, με στόχο να προσελκύσει γερμανούς τουρίστες στην Τουρκία, παρά την κρίση του κορωνοϊού. Η εταιρεία θα επεξεργαστεί ένα σχέδιο για τον Covid-19 που αφορά την τουριστική βιομηχανία»

Στο ρεπορτάζ του ανταποκριτή του τηλεοπτικού δικτύου ARD
στην Κωνσταντινούπολη, Oliver Mayer-Rüth αναφέρεται ότι "
Ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Cavusoglu προωθεί την Τουρκία ως τουριστικό προορισμό με επιστολή του προς τον γερμανικο λαό. Η επιστολή με τίτλο «Αυτό το καλοκαίρι αναμένουμε τους γερμανούς φίλους μας για ασφαλείς και ξένοιαστες διακοπές στην Τουρκία», βρίσκεται στη διάθεση του Γραφείου του ARD στην Κωνσταντινούπολη και θα δημοσιευτεί το βράδυ στην ιστοσελίδα του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Cavusoglu ανακοινώνει με την επιστολή ότι η TÜV θα συμμετάσχει στη διαδικασία πιστοποίησης μιας σειράς μέτρων για τον Covid-19 που έχει καταρτιστεί από το τουρκικό Υπουργείο Τουρισμού  και αφορά τα ξενοδοχειακά καταλύματα, τα τουριστικά λεωφορεία, το προσωπικό και τους ταξιδιώτες. Συζητείται επίσης το ενδεχόμενο επιτόπιων ελέγχων.

Η TÜV θα δημιουργήσει εμπιστοσύνη

Τα μέτρα περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τον εξοπλισμό των ξενοδοχείων με προστατευτικό ιματισμό, την κατάρτιση κανονισμών υγιεινής και τήρησης αποστάσεων και την ασφάλεια υγιεινής των μπουφέ με πλέξιγκλας. Ο Cagri Develioglu, εργαζόμενος στην TÜV επιβεβαιώνει τη συνεργασία με το τουρκικό κράτος.

Εξάλλου, ο Thomas Bareiß, Εντεταλμένος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τον τουρισμό προέβη σε ενέργειες για να αναλάβει τη σύμβαση του έργου η TÜV. Έγραψε σε επιστολή του στον τούρκο Υπουργό Τουρισμού «ότι θα δημιουργήσει εμπιστοσύνη στη Γερμανία», όπως δήλωσε ο Bareiß. Ωστόσο, όσο η γερμανική κυβέρνηση δεν άρει την καραντίνα διάρκειας δύο εβδομάδων για ταξιδιώτες από τρίτες χώρες που έρχονται στη Γερμανία και όσο ισχύει η γενική ταξιδιωτική προειδοποίηση, πολλοί Γερμανοί θα απέχουν από την πραγματοποίηση κρατήσεων.

Η Τουρκία ήταν δημοφιλής προορισμός για τους Γερμανούς το 2019

Η κρίση του κορωνοϊού φέρνει την Τουρκία αντιμέτωπη με μεγάλες οικονομικές προκλήσεις. Η αξία της τουρκικής λίρας σημείωσε σημαντική πτώση τους περασμένους μήνες. Η ανεργία αυξάνεται. Ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Cavusoglu γράφει στην επιστολή του ότι «περνάμε δύσκολη φάση αυτή τη χρονιά».

Μετά τις πολιτικές αναταράξεις μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας ως συνέπεια της απόπειρας πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, πολλοί Γερμανοί αποφάσισαν προσωρινά να μην επιλέξουν την Τουρκία για διακοπές. Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία του τουρκικού κράτους, 5 εκ. γερμανοί τουρίστες επισκέφθηκαν το Αιγαίο, την τουρκική Ριβιέρα και την Κωνσταντινούπολη πέρυσι, σχεδόν όσοι τη χρονιά-ρεκόρ 2015.

Κάποια ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα

Ο Cavusoglu κάνει λόγο επίσης στην επιστολή του για «εξαιρετικά εποικοδομητική συνομιλία» με τον γερμανό Υπουργό Εξωτερικών Heiko Maas στις 19 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την επανεκκίνηση του τουρισμού μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας, σύμφωνα με τον Cavusoglu. Η Τουρκία «θα ανοίξει σταδιακά τις διεθνείς πτήσεις και τον τουρισμό από τον Ιούνιο», όπως αναφέρεται στην επιστολή.

 Όμως, η επιστολή δεν αναφέρεται στα τεστ Covid-19 στα αεροδρόμια που είχε ανακοινώσει ο τούρκος Υπουργός Τουρισμού Mehmet Nuri Ersoy ούτε πως θα αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο εμφάνισης του ιού σε ξενοδοχειακή εγκατάσταση με γερμανούς τουρίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.