Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟYΛIΟ ΚΡΗΤΩΝ: Μήνυμα για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Συμπατριώτισσες Συμπατριώτες,
εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων 
Φίλες και φίλοι της Κρήτης

Για άλλη μια φορά οι Έλληνες και οι Κρήτες όπου γης  καταθέτουμε τον ελάχιστο φόρο Τιμής στους ιδεολόγους οραματιστές και ήρωες που γέννησε το Νησί μας, οι οποίοι
σφράγισαν με την ιδία τους την ζωή την ιστορία του.

Σ εκείνους που πίστευαν και υποστήριξαν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους την ιδέα της ελευθερίας και αυτοδιάθεσης  που επηρέασε όχι μόνο το μέλλον του πολέμου, αλλά και τη στάση των μεγάλων δυνάμεων απέναντι στη χώρα μας.

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή έρχονται στο νου μας τα μεγάλα αυτά ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Νησί μας και έμειναν στην ιστορία ως η μάχη της Κρήτης 

Η μάχη της Κρήτης αποτελεί σταθμό στην ιστορία του 2ου παγκοσμίου πολέμου, σύμβολο ηρωισμού και αυτοθυσίας  στην Ιστορία των λαών και μνημείο σεβασμού, μίμησης και μελέτης για τους νεώτερους.

Φέτος δυστυχώς, δεν θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε της καθιερωμένες επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της ηρωικής αυτής μάχης και νατιμήσουμε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν ώστε να μπορούμε εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε τα αγαθά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Βλέπετε ένα καινούργιος εχθρός αυτή τη φορά αόρατος  ο κορωνοιός  μας αναγκάζει να περιοριστούμε στα σπίτια μας προστατεύοντας τους εαυτούς, της οικογένειες μας και την ανθρωπότητα γενικότερα από μια Πανδημία με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Η μνήμη των εγκλημάτων τα όποια διεπράχθησαν από τους Γερμανούς εισβολείς γεμίζει εμάς του απογόνους με οργή και θλίψη. Κοντομαρί,  Κάντανος,  Φλώρια και Βιάννος / είναι μερικοί από τους τόπους του μαρτυρίου και της τεράστιας οδύνης στην Κρήτη και δεν πρέπει να τους ξεχάσουμε ποτέ. Σήμερα οι νεότεροι θυμόμαστε ότι στην Κρήτη οι Έλληνες, ο Κρητικός λαός  και φίλοι μαχητές από την Αυστραλία, την Νέα Ζηλανδία, την Κύπρο, την Βρετανία, από την Νότια Αφρική έδωσαν μεγάλες και πολλές μάχες, γιατί η Μάχη της Κρήτης δεν ήταν μια μέρα, η μια μόνο μάχη, άλλα διήρκεσε καθ όλη  τη ναζιστική κατοχή.

Στη φετινή επέτειο, δίνεται  και πάλι η αφορμή να συναντηθεί το παρελθόν με το παρόν καθώς και οι αντίπαλοι νικητές και νικημένοι από την άνιση αυτή  αναμέτρηση  στα ίδια πεδία της μάχης που πολέμησαν και έπεσαν τα εικοσάχρονα αμούστακα παλικάρια. Θα σμίξουν πάλι  οι ζωντανοί με τους νεκρούς και θα προσκυνήσουν  ευλαβικά τους τάφους τους, στολίζοντας τους με ένα μπουκέτο μαγιολούλουδα και δροσίζοντας τους με ένα ανοιξιάτικο δάκρυ. 

Στην φιλόξενη και καρπερή κρητική γη που αποτέλεσε την μήτρα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, ας τοποθετήσουμε  τον σπόρο της Ειρήνης και ας δώσουμε τα χέρια για να περάσει το μήνυμα ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ.

Ο νους μας θα πρέπει να παθιάζεται για την ειρήνη, την  αγάπη, την ζωή και την  ελευθερία που απειλούνται συνεχώς ειδικά στις σημερινές και δύσκολες ώρες που περνά η ανθρωπότητα  της κρίσης των ανθρωπίνων αξιών, της περιφρόνησης στο δίκαιο και στα δικαιώματα των λαών με την σφαγή αμάχων από κάποιους που μας οδηγούν σταθερά σε μια νέα παγκόσμια κοινωνία με κυρίαρχο το νόμο του ισχυρότερου.

Βλέποντας σήμερα, τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων εξαιτίας του πολέμου δίπλα στην γειτονιά μας, ας αναλογιστούμε ότι η Ειρήνη δεν είναι αυτονόητη και θέλει σκληρή δουλειά  διατήρηση της, καθώς και του αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία και τον σκοταδισμό που απειλούν τον πολιτισμό  και τις πανανθρώπινες αξίες μας.

Τόσο Εγώ, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Οργάνωσης των Κρητών όπου Γης είμαστε υπερήφανοι για τους προγόνους, την ιστορία , τα ήθη και τα έθιμα μας .

Σε όλους τους απόδημους Κρήτες ανήκει ένα μεγάλο ευχαριστώ  και έπαινος γιατί θυμούνται και τιμάνε, Όχι μόνο τη Μάχη της Κρήτης, αλλά και τις αρετές του καλώς αγωνίζεσθε σε όλα τα μέτωπα της Ζωής .

Μόναχο  Μάιος  19  /  2020

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Μανώλης Κουγιουμουτζής
Πρόεδρος  ΠΣΚ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.