Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

BILD: Η Tui απείλησε να ακυρώσει όλα τα ταξίδια προς την Ελλάδα

«Δράμα γύρω από τον παράλογο κανονισμό για την καραντίνα - Η Tui απείλησε να ακυρώσει όλα τα ταξίδια προς την Ελλάδα» είναι το τίτλος της BILD σε άρθρο του Frank Ochse, Διευθυντή του Γραφείου Αρχισυντάκτη της εφημερίδας αναφορικά με τα μέτρα της καραντίνας που ανακοίνωσε η Ελλάδα για τους τουρίστες:

//Δράμα γύρω από τις διακοπές πολλών Γερμανών στην Ελλάδα! Όπως πληροφορήθηκε κατ’
αποκλειστικότητα η BILD, ο κορυφαίος ταξιδιωτικός Όμιλος Tui απείλησε να ακυρώσει άμεσα όλα τα ταξίδια του.

Αιτία: Υπήρξε διαφωνία σχετικά με έναν ακραίο κανονισμό της ελληνικής κυβέρνησης για την καραντίνα. Οι τυχαία επιλεγμένοι επισκέπτες θα έπρεπε να κάνουν το τεστ για κορωνοϊό στο αεροδρόμιο -και στη συνέχεια να παραμείνουν σε καραντίνα για 36 ώρες! Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα καθοριζόταν το αποτέλεσμα της εξέτασης.

Πώς θα περάσουν οι παραθεριστές 36 ώρες σε καραντίνα; Τα ξενοδοχεία πρέπει να δημιουργήσουν ειδικούς χώρους, όπου οι επισκέπτες δεν θα έρχονται σε επαφή με τους άλλους. Με ειδική τροφοδοσία, χωρίς έξοδο.

Ένας μάνατζερ της Tui διαπραγματεύτηκε τη Δευτέρα με τον Υπουργό Τουρισμού της κυβέρνησης στην Αθήνα, Χάρη Θεοχάρη. Το μήνυμά του: Με έναν τέτοιο κανονισμό δεν θα στείλουμε επισκέπτες στην Ελλάδα. Η Tui απείλησε ανοιχτά να ακυρώσει όλα τα ταξίδια.

Ο Υπουργός πραγματοποίησε επείγουσα τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τελικά υποχώρησε. Ο κανονισμός για την καραντίνα ανατράπηκε την τελευταία στιγμή -οι διακοπές στην Ελλάδα διασώθηκαν.

Αυτό όμως που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι παραθεριστές: Πρέπει να εγγραφούν πριν εισέλθουν στην Ελλάδα -είτε online είτε χρησιμοποιώντας ένα έντυπο που διανέμεται στο αεροπλάνο. Ένας κωδικός QR θα πρέπει να κατατεθεί ως απόδειξη της ηλεκτρονικής αίτησης. Στα αεροδρόμια θα πραγματοποιούνται τυχαία τεστ για κορωνοϊό. Αυτός όμως, από τον οποίο θα λαμβάνεται δείγμα από το στόμα, θα μπορεί να συνεχίσει τις διακοπές του κανονικά, έως ότου γίνει γνωστό το αποτέλεσμα του τεστ.//

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.