Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Fran. Rundschau: Δείξτε τα όρια στον Erdogan!»

«Η ΕΕ πρέπει να τερματίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις που έχουν μετατραπεί σε φάρσα και να εξετάσει την τελωνειακή ένωση. Ένα σχόλιο»

Στο άρθρο γνώμης του Gerd Höhler στη σημερινή Frankfurter Rundschau αναφέρονται τα ακόλουθα:

Ενώ ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Cavusoglu έκανε έκκληση για άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο, χρησιμοποιώντας στομφώδη λόγο, δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε την απόφαση για τον ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων Peter Steudtner. O Steudtner αθωώθηκε, γεγονός που είναι ένας λόγος για χαρά. 

Ωστόσο, οι δικαστές έστειλαν τέσσερις συγκατηγορούμενους του στη φυλακή για υποτιθέμενη «τρομοκρατική υποστήριξη».


Δεν είναι μόνο αυτή η απόφαση των δικαστών που επισκιάζει την επίσκεψη του Ύπατου Εκπροσώπου Εξωτερικών Υποθέσεων Josep Borell αυτή τη Δευτέρα. Μετά την εισβολή στη Συρία, η Τουρκία εμπλέκεται σε παραδόσεις όπλων στη Λιβύη που σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο. Ο Erdogan στηρίζει ακραίες ισλαμιστικές ομάδες στην περιοχή. Στη διένεξη για τον ορυκτό πλούτο στην ανατολική Μεσόγειο, εμφανίζεται όλο και πιο επιθετικός έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου.
Ήρθε η ώρα να δείξει η ΕΕ τα όρια της στον Erdogan. Δεν πρέπει μόνο να τερματίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις -που έχουν μετατραπεί σε φάρσα- με την Άγκυρα, αλλά πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς το θέμα της τελωνειακής ένωσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.