Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Γερμανία: Τα νέα μέτρα για την πανδημία και η "απογοήτευση" της Μέρκελ

Απογοητευμένη εμφανίστηκε η Καγκελάριος Μέρκελ από τα αποτελέσματα της χθεσινής κοινής συνάντησης με τους Πρωθυπουργός των ομόσπονδων κρατιδίων προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας.

«Η ανησυχία μου δεν ξεπεράστηκε με τη σημερινή ημέρα», δήλωσε στη συνέντευξη τύπου η Μέρκελ. Ιδιαίτερα την προβληματίζει η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων. Αυτή η εξέλιξη θα πρέπει να σταματήσει, «διαφορετικά δεν θα έχουμε καλό τέλος». 

Οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων δεν συμφώνησαν και στο θέμα των διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία δηλαδή στο ερώτηα αν θα πρέπει πελάτες από εγχώριες περιοχές υψηλού κινδύνου να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού προκειμένου να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία ενός άλλου κρατιδίου της Γερμανίας. 

Διαφορά απόψεων επικρατεί και στο θέμα της επιβολής προστίμου για τη μη χρήση μάσκας όπως και αρκετά άλλα ζητήματα. 

Τα νέα μέτρα

Συμφωνία επικράτησε στα εξής σημεία:  


-Σε πόλεις και νομούς που έχει ξεπεραστεί το όριο των 50 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός 7 ημερών επιβάλλεται το κλείσιμο των ρεστοράν και των μπαρ στις 11 το βράδυ. 
-Εκτός αυτού περιορίζεται στα δέκα άτομα ο αριθμός των ατόμων στις συναθροίσεις στους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους. 

-Σε περίπτωση που τα μέτρα αυτά δεν είναι αρκετά για να επιβραδύνουν την εξάπλωση της πανδημίας τότε ο αριθμός στις δημόσιες συναθροίσεις θα περιορίζεται στα πέντε άτομα. 
-Αυστηρότεροι κανόνες για τη χρήση μάσκας θα τίθενται σε ισχύ από τη στιγμή που τα νέα κρούσματα Covid.-19 θα ξεπερνούν τα 35 άτομα ανά 100.000 κατοίκους εντός 7 ημερών. 
-Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε χώρους όπου θα παραβρίσκονται άτομα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και όπου δεν είναι δυνατόν να τηρείται η κοινωνική απόσταση.

Πηγή: Tagesschau



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.