Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Γερμανία: Το χρονοδιάγραμμα των περιοριστικών μέτρων

Παράταση 'μερικής απαγόρευσης" έως 20 Δεκεμβρίου

Σχολεία  - νηπιαγωγεία  

Στο θέμα των σχολείων δεν φαίνεται να υπήρξε ενιαία απόφαση. 

Τα σχολεία και νηπιαγωγεία μένουν ανοιχτά. Προβλέπεται πάντως να ξεκινήσουν οι διακοπές των γιορτών στις 19.12 (στα περισσότερα κρατίδια), ενώ η μάσκα θα είναι υποχρεωτική από την 7η τάξη. Το όριο στην περίπτωση αυτή είναι τα 50

κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους (7ήμερο).


Σε περίπτωση που τα κρούσματα περάσουν σε συγκεκριμένες περιοχές τα 200 κρούσματα τότε το μάθημα θα γίνεται και εξ αποστάσεως (εκτός τις προαγωγκές εξετάσεις).


Μαθητές που έχουν διαγνωστεί θετικοί θα μπαίνουν σε 5ήμερη καραντίνα. Στη συνέχεια με αρνητικό τέστ μπορούν να διακόψουν την καραντίνα.. 


Εστιατόρια

Παραμένουν κλειστά τουλάχιστον έως 20 Δεκεμβρίου


Πυροτεχνήματα 

Σε πλατείες δεν θα επιτρέπονται πυροτεχνήματα την παραμονή της πρωτοχρονιάς


Τρένα

Ο επιβάτης τρένου θα μπορεί να κάνει κράτηση μόνο σε θέση στο παράθυρο έτσι ώστε η διπλανή θέση να μένει πάντα ελεύθερη


Συναντήσεις / επαφές


Aπό 1η Δεκεμβρίου θα επιτρέπονται συναντήσεις μέχρι 5 ατόμων από δυο νοικοκυριά (δεν υπολογίζονται στον αριθμό παιδιά κάτω των 14 ετών)

Από 20 Δεκεμβρίου έως 1η Ιανουαρίου θα επιτρέπεται να συναντηθούν έως 10 άτομα από περισσότερες από δυο οικογένειες (δεν υπολογίζονται στον αριθμό παιδιά κάτω των 14 ετών)


Εμπορικά καταστήματα 


Σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα με περισσότερα από 801 τ.μ. θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 20 τ.μ. Σε μικρότερα από 801 τ.μ. η αναλογία θα είναι ένας πελάτης ανά 10 τ.μ.


Διακοπές


Γίνεται έκκληση οι πολίτες να μην κάνουν διακοπές σε χιονοδρομικά κέντρα.

Εκκληση και στις επιχειρήσεις - εργοστάσια να  κλείσουν μεταξύ 23. Δεκεμβρίου και 1η Ιανουαρίου (Betriebsferien) και να επεκτείνουν την εργασία από το σπίτι


Καραντίνα

Η καραντίνα μειώνεται από 14ήμερη σε 10ήμερη αν ακολουθήσει αρνητικό τεστ. Όποιος έχει ήδη προσβληθεί με τον ιό δεν χρειάζεται να ξαναμπεί στη συνέχεια σε καραντίνα ακόμη και αν έχει επαφή με θετικό κρούσμα.


Διαφοροποιήσεις

Δίνεται η δυνατότητα σε κάθε κρατίδιο και ανάλογα με την εξέλιξη τηςπανδημίας να προσαρμόσουν τους περιορισμούς


Μάσκα

Υποχρεωτική παραμένει είναι η χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας αλλά και σε εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό. Τις περιοχές τις ορίζει η κάθε περιοχή/Δήμος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.