Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Διαδικτυακή συνάντηση ΑΧΕΠΑ Μονάχου με Υφ. Εξωτερικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαδικτυακή συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα αποδήμου  Ελληνισμού  κ. Κώστα Βλάσση και τον νέο γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Μόναχο

κ. Βασίλειο Γκουλούση, πραγματοποίησε το τμήμα AHEPA Μονάχου, παρόντος του Υπάτου Κυβερνήτη Φάνου Πιτυρή, του Κυβερνήτη Ευρώπης Γεωργίου Κρητικού, του τέως Κυβερνήτη Ευρώπης  Αναστασίου Βασιλειάδη καθώς και άλλων αξιωματούχων και μελών της οργάνωσης. Ο Υπουργός απεύθυνε χαιρετισμό και ευχήθηκε στο νεοσυσταθέν τμήμα της ΑΧΕΠΑ Μονάχου, που πήρε το όνομα του από τον Γερμανό φιλέλληνα και ουμανιστή φιλόλογο „FriedrichvonThiersch“, καλή επιτυχία στο έργο του.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε επίσης στην ιστορική και συνεχή προσφορά της Οργάνωσης στον Ελληνισμό της Ομογένειας, αλλά και στην βαρύτητα του ρόλου της, ως συνδετικού κρίκου με την Ελληνική Πολιτεία.

“Τον λόγο πήρε στην συνέχεια ο γενικός πρόξενος στο Μονάχο κ. Γκουλούσης, που με την σειρά του  χαιρέτησε με ιδιαίτερη χαρά την δημιουργία του τμήματος, γνωρίζοντας και ο ίδιος από την διπλωματική του θητεία στην Ατλάντα των ΗΠΑ, όπου βρίσκεται και το πρώτο τμήμα των ΑΧΕΠΑ, την σημασία και τον ρόλο της οργάνωσης στην ομογένεια.  

Κλείνοντας δήλωσε την πλήρη στήριξη και συνεργασία από πλευράς του ελληνικού προξενείου στις μελλοντικές δραστηριότητες της οργάνωσης.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του τμήματος Μονάχου Δρ. Κωνσταντίνος  Κρεμαλής ανέπτυξε στην συνέχεια  τις  προτάσεις των ΑΧΕΠΑ που θα μπορούσαν να στηρίξουν και να προωθήσουν τα μελλοντικά σχέδια του υπουργείου εξωτερικών, όσον αφορά την ομογένεια, ιδιαίτερα στον τομέα εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης, και επιχειρηματικότητας.

Ο συντονιστής της συνομιλίας και αντιπρόεδρος του τμήματος κ. Απόστολος Κώτσης ολοκληρώνοντας έθεσε το τμήμα στην διάθεση του κ. Υφυπουργού και του κ. Γενικού για μελλοντικές συνεργασίες με  ιδιαίτερη βαρύτητα στις επετειακές εκδηλώσεις του 2021.

Πρόεδρος Δρ Κ. Κρεμαλής 

Γραμματέας Α. Μακρίδης    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.