Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Μεγάλες αλλαγές στο κεντρικό εργοστάσιο της BMW στο Μόναχο

Μεγάλες αλλαγές στο κεντρικό εργοστάσιο της BMW στο Μόναχο - Το εργοστάσιο θα παράγει στο μέλλον ηλεκτροκίνητα αντί για κινητήρες 

Ο μετασχηματισμός της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα γίνεται  αισθητός όλο και περισσότερο στο κεντρικό εργοστάσιο της BMW στο Μόναχο και αυτό όχοι μόνο επειδή ότι  από το επόμενο έτος θα καστευαστεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο i4 στο εργοστάσιο αλλά και επειδή

ταυτόχρονα θα διακοπεί και η παραγωγή κινητήρων .

Η παραγωγή κινητήρων θα μεταφερθεί σταδιακά στο Steyr στην Αυστρία και στο Hams Hall στην Αγγλία τα επόμενα χρόνια, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία το βράδυ. Αυτό αυξάνει την αποδοτικότητα και μπορεί να αξιοποιήσει τις νέες  δυνατοτήτων, λέει ο διευθυντής παραγωγής Milan Nedeljković, εξηγώντας την απόφαση.

Η νέα μονάδα συναρμολόγησης έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία το 2026 και θα κοστίσει 400 εκατομμύρια ευρώ

Κατά τη διάρκεια της ημέρας ενημερώθηκαν και οι εργαζόμενοι. Επί του παρόντος, 1.400 εργαζόμενοι εξακολουθούν να κατασκευάζουν κινητήρες βενζίνης και ντίζελ στο Μόναχο. Περίπου 1.000 εργαζόμενοι επηρεάζονται από την απόσυρση της παραγωγής κινητήρα. 

Θα τους προσφερθούν άλλες θέσεις εργασίας στη BMW στο Μόναχο ή σε άλλες τοποθεσίες στη Βαυαρία, συμπεριλαμβανομένου του κέντρου παραγωγής ηλεκτρικής κίνησης στο Dingolfing, το οποίο αυτή τη στιγμή επεκτείνεται.

Πηγή: BR, BMW


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.