Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Πολύγλωσση διαδικτυακή Έκθεση: "Αγία Σοφία και Ρωμιοσύνη"

Το αρχιτεκτονικό θαύμα της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως ως έκφραση της Οικουμενικής Ρωμιοσύνης» είναι ο τίτλος της πολύγλωσσης διαδικτυακής Έκθεσης η οποία εγκαινιάστηκε στις 29 Νοεμβρίου 2020.«Αγία Σοφία και Ρωμιοσύνη είναι συνυφασμένες. 

Η Έκθεση θα μας ξεναγήσει σταύψη και στα πλάτη αυτού του θαύματος που μας υπενθυμίζει ότι κάθε έκφανση τουπολιτισμού μας είχε πάντοτε στη βάση του τη δημιουργία. 

Ο δικός μας είναι ένας πολιτισμός-δημιουργός, ένα φως που αγκαλιάζει τον άνθρωπο και προάγει τηνελευθερία   στη   σκέψη   και   την  έκφραση» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στα εγκαίνια.

Η  Εκθεση είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας  της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών  (ΟΙΟΜΚΩ)  με τους Συλλόγους   Κωνσταντινουπολιτών Γερμανίας, Ελβετίας, Ηνωμένου  Βασιλείου  και των Ευρύτερων Περιοχών ΗΠΑ Ουάσιγκτον, Λος Άντζελες και Σικάγο.

Η Εκθεση που παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, τις πτυχές του αρχιτεκτονικούσχεδιασμού της  Αγίας Σοφίας θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2021 στα Ελληνικά, Γαλλικά, Αγγλικά και Γερμανικά στον ιστότοπο: www.hagiasofiaexh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.