Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Βαυαρία: Τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Eλάχιστη απόσταση 

Mείωση επαφών με άτομα από άλλα νοικοκυριά στο  "απολύτως απαραίτητο ".  

Διατήρηση απόστασης 1,5 μέτρων από άλλα άτομα,. 

Επιτρέπεται να συναντηθούν μέχρι πέντε άτομα από δύο νοικοκυριά (έως τις 20 Δεκεμβρίου) επιπλέον παιδιών κάτω των 14 ετών. Τον Νοέμβριο, επιτρεπόταν συναντήσεις δέκα ατόμων από δύο νοικοκυριά. 

Απαγορεύεται οι γιορτές σε δημόσιους χώρους, ανεξάρτητα από τον αριθμό των ατόμων. 

Τα Ομόσπονδα κρατίδια θεωρούν ως δεδομένο ότι οι περιορισμοί επαφών θα επεκταθούν και μετά τις 20 Δεκεμβρίου. Τα περισσότερα κρατίδια σχεδιάζουν μια "χαλάρωση" για τα Χριστούγεννα όπου θα επιτρέπεται να συναντώνται το πολύ δέκα άτομα από περισσότερα νοικοκυριά (συν τα παιδιά τους κάτω των 14 ετών).  

Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικοί κανονισμοί για κάθε κρατίδιο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. 

Η Βαυαρία σχεδιάζει τη χαλάρωση από τις 23 Δεκεμβρίου έως την 1η Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Söder, αυτή η περίοδος θα μπορούσε όμως να μειωθεί και αυτό ανάλογα με την εξέλιξη του αριθμού των λοιμώξεων. 

Απαγορευμένες εκδηλώσεις 

Απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις και δημόσιες εκδηλώσεις. Δεν επιτρέπονται επίσης εμπορικές εκθέσεις και συνέδρια 

Εκκλησίες  

Επιτρέπονται οι λειτουργίες όπου πρέπει όμως να διατηρείται ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρων μεταξύ των συμμετεχόντων. Αυτό ισχύει επίσης και για υπαίθριο εκκλησιασμό.  Όλοι οι επισκέπτες πρέπει να φορούν μάσκα όταν δεν παραμένουν στη θέση τους. 

Διαδηλώσεις

Ακόμα και κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων πρέπει να διατηρείται η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των συμμετεχόντων και να αποφεύγεται οποιαδήποτε φυσική επαφή. Κατά κανόνα, εάν υπάρχουν περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες είναι υποχρεωτική η μάσκα. Το πολύ 100 άτομα επιτρέπεται να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις σε κλειστούς χώρους. 

Εγκαταστάσεις αναψυχής και οι πολιτιστικοί χώροι  

Όλα τα πάρκα ψυχαγωγίας, τα γραφεία στοιχημάτων, οι πισίνες, τα κέντρα ευεξίας, οι σάουνες θα παραμείνουν κλειστά. Απαγορεύονται οι περιηγήσεις στην πόλη ενώ οι εξωτερικές παιδικές χαρές είναι ανοιχτές μόνο για παιδιά, όταν συνοδεύονται από ενήλικα. 

Κλειστά παραμένουν τα πολιτιστικά ιδρύματα, κινηματογράφοι,, θέατρα, όπερες, μουσεία κάστρα και ζωολογικοί κήποι, κλαμπ και ντίσκο.  

Βιβλιοθήκες και αρχεία  

Ενώ τον Νοέμβριο οι βιβλιοθήκες επιτρεπόταν να είναι ανοιχτές από σήμερα πρέπει επίσης να κλείσουν τώρα. Αυτό αποφασίστηκε από το βαυαρικό υπουργικό συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα. Ένα άνοιγμα επιτρέπεται μόνο σε ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες - υπό την προϋπόθεση ότι διασφαλίζεται η ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρων. 

Εμπορικά καταστήματα

Τα καταστήματα χονδρικής και λιανικής μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά. Προκειμένου να εξισωθούν οι ροές των πελατών σε μεγάλα καταστήματα και εμπορικά κέντρα, ισχύει πρόσθετος περιορισμός τον Δεκέμβριο. Καταστήματα με χώρο πωλήσεων έως 800 τετραγωνικά μέτρα, επιτρέπεται το πολύ ένας πελάτης ανά 10 τετραγωνικά μέτρα.  Όταν η έκταση υπερβαίνει τα 800 τετραγωνικά μέτρα περιορίζεται σε έναν πελάτη ανά 20 τετραγωνικά μέτρα.  

Επιτρέπονται επίσης μικρότερες παραδοσιακές αγορές τεχνών και χειροτεχνίας, αγορές κεραμικών υπό την προϋπόθεση ότι "δεν έχουν χαρακτήρα φεστιβάλ και δεν προσελκύουν μεγάλο πλήθος επισκεπτών". Οι πελάτες και οι πωλητές πρέπει να φορούν μάσκα προστασίας  

Ερασιτεχνικός αθλητισμός και γυμναστήρια 

Επιτρέπεται μόνο μεμονωμένο άθλημα. Αρχικά, ήταν επίσης δυνατή η χρήση αθλητικών γηπέδων και αιθουσών για το σκοπό αυτό. Ωστόσο, αφού το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Βαυαρίας το Νοέμβριο διαπίστωσε παραβίαση της αρχής της ίσης μεταχείρισης δηλ. ότι η προπόνηση επιτρέπεται σε αθλητικές αίθουσες αλλά απαγορεύεται σε στούντιο γυμναστικής, άλλαξαν οι κανόνες: Προκειμένου να αποφευχθεί το άνοιγμα των στούντιο γυμναστικής απαγορεύονται πλέον γενικά αθλητικές δραστηριότητες σε αίθουσες, γήπεδα και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις. 

Δεν επιτρέπονται ομαδικά αθλήματα. Ως αποτέλεσμα, οι ερασιτεχνικές ομάδες πρέπει να διακόψουν τις προππονήσεις και τους αγώνες. Επαγγελματικά αθλητικά γεγονότα, όπως ποδοσφαιρικά παιχνίδια της Μπουντεσλίγκα επιτρέπονται χωρίς όμως θεατές.  

Εστίαση  

Εστιατόρια, μπαρ παραμένουν κλειστά.  

Επιτρέπεται μόνο να παραδίδουν τρόφιμα και ποτά για μαζί ή να τα πωλούν για κατανάλωση στο σπίτι.  

Οι καντίνες που δεν είναι ανοιχτές στο κοινό επιτρέπται να λειτουργήσουν. 

Τουρισμός 

Δεν επιτρέπεται στους τουρίστες να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία, ξενώνες, διαμερίσματα διακοπών, ξενώνες νεότητας ή κάμπινγκ. Μόνο οι επαγγελματίες ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν check-in. Απαγορεύονται οι εκδρομές με τουριστικά λεωφορεία, η χρήση τελεφερίκ, η πλοήγηση σε ποτάμια και λίμνες , καθώς η τουριστική μετακίνηση με τρένο ή κρουαζιέρες σε ποτάμια. 

Κλειστά στούντιο καλλυντικών - όχι τα κομμωτήρια 

Κλειστά στούντιο καλλυντικών, μασάζ, στούντιο τατουάζ. Εξαίρεση ισχύει για τα κομμωτήρια, τα οποία επιτρέπεται να παραμείνουν ανοιχτά, υπό την προϋπόθεση ότι συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις υγιεινής. 

Επιτρέπονται θεραπείες όπως φυσιοθεραπεία, λογοθεραπεία και φροντίδα ποδιών. 

Σχολεία  

Οι μαθητές και οι δάσκαλοι υποχρεούνται να φορούν μάσκα σε ολόκληρο το σχολικό χώρο, ακόμη και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Οι εξαιρέσεις που υπήρχαν για μαθητές δημοτικού σχολείου σε ορισμένες βαυαρικές περιοχές και πόλεις στο τέλος Οκτωβρίου δεν επεκτάθηκαν. 

 


 


Ωστόσο, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου της Βαυαρίας, πρέπει να διασφαλιστεί στα σχολεία ότι τα παιδιά και οι έφηβοι μπορούν να αφαιρούν κατά διαστήματα τη μάσκα. δηλ. "οι μαθητές να έχουν την ευκαιρία να κάνουν διαλείμματα στο ύπαιθρο, διατηρώντας παράλληλα την ελάχιστη απόσταση." 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.