Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Mέρκελ: «δεν γνωρίζουμε αν θα εξακολουθούν να ισχύουν οι περιορισμοί και για εκείνους που έχουν εμβολιαστεί

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα εξακολουθούν να ισχύουν οι περιορισμοί και για εκείνους που έχουν εμβολιαστεί, η καγκελάριος απάντησε ότι το θέμα δεν τίθεται για όσο διάστημα παραμένει άγνωστο αν όσοι έχουν εμβολιαστεί μεταδίδουν τον κορωνοϊό ή όχι. Επίσης δεν είναι γνωστό αν τα εμβόλια που κυκλοφορούν θα εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικά και στην περίπτωση των μεταλλαγμένων
στελεχών του κορωνοϊού που θα εμφανιστούν στην πορεία. Ένας άλλος αστάθμητος παράγοντας είναι σύμφωνα με την καγκελάριο κατά πόσο οι εταιρείες που παράγουν τα εμβόλια θα είναι σε θέση να προμηθεύσουν τις απαιτούμενες ποσότητες εμβολίων.

1 σχόλιο:

  1. Αυτή η τοποθέτηση της καγκελαρίου αφενός επιβεβαιώνει την αιώνια γερμανική "παθογένεια" της διστακτικότητας για τη λήψη αποφάσεων και αφετέρου προσπαθεί να συγκαλύψει το γεγονός ότι ΔΕΝ υπάρχουν αρκετές δόσεις για όσους πρέπει ή θέλουν να εμβολιαστούν γρήγορα.
    Η μετακύλιση της λήψης απόφασης στην ΕΕ αναφορικά στην παραγγελία των απαιτούμενων δόσεων εμβολίου ήταν ένα λάθος της γερμανικής κυβέρνησης.
    Και βέβαια, η Γερμανία θα βάλει φρένο στην παρέμβαση της Ελλάδος και άλλων χωρών που ζουν από τον τουρισμό για ένα πανευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.