Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα: Παρουσιάζει 21 πρόσωπα του γερμανικού Φιλελληνισμού

Με αφορμή την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία η Πρεσβεία της Γερμανίας στην Αθήνα ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει 21 πρόσωπα του γερμανικού Φιλελληνισμού.

Στην ανακοίνωση κάνει αναφορά στους " 1.200 Φιλέλληνες, που κατέφθασαν στην Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό Βορρά και τη Δύση μετά το 1821 προκειμένου να υποστηρίξουν την Ελληνική Επανάσταση, οι Γερμανοί αποτελούσαν τη μεγάλη πλειοψηφία; Αλλά και η πλειονότητα των πεσόντων ή θανόντων αλλογενών κατά τον ελληνικό απελευθερωτικό αγώνα προερχόταν από τη Γερμανία"

Η σειρά με τίτλο #germanphilhellenes2021 δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, την Εταιρεία για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό και το Μουσείο Φιλελληνισμού. και  στο πλαίσιο δημιουργήθηκε για τα κοινωνικά δίκτυα,. Θα παρουσιαστούν 21 γνωστοί κι άγνωστοι γερμανούς φιλέλληνες καθώς και μαρτυρίες του γερμανικού φιλελληνισμού στη Γερμανία και στην Ελλάδα.

Οι αναρτήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή στους λογαριασμούς μας στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram @GermanyinGreece.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.