Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Στέργιος Οικονόμου: "Θα περάσει πολύς καιρός για να συνέλθουμε"

Από το αφιέρωμα του ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ που αφορά στην κατάσταση και στις προοπτικές των ελληνικών συλλογικοτήτων στην πανδημία του κορωνοϊού. Θέσαμε τα ίδια -τρία- ερωτήματα σε Προέδρους / εκπροσώπους ελληνικών συλλογικοτήτων από διάφορες περιοχές της Γερμανίας με στόχο να ακούσουμε την άποψη των πρωταγωνιστών για το πόσο επηρέασε -και για πόσο χρονικό διάστημα ακόμη- η πανδημία τη λειτουργία των συλλόγων και των Ελληνικών Κοινοτήτων.

Τα ερωτήματα που θέσαμε :

Α)  τι επιπτώσεις έχει η πανδημία στη ζωή και στη δράση των συλλογικών φορέων Κοινοτήτων / συλλόγων. 

Β) είναι αναγκαίες -και σε ποιό βαθμό αποδίδουν- οι διαδικτυακές δράσεις σχετικά με τη διατήρση της "επαφής" των συλλογικών φορέων με τα μέλη τους

Γ) οι όποιες επιπτώσεις θα κρατήσουν αρκετό καιρό και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων

Στέργιος Οικονόμου, 

Μέλος του προεδρείου του Συμβουλίου Κοινωνικής Ένταξης του Δήμου Νυρεμβέργης  και Μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης

α)  τι επιπτώσεις έχει η πανδημία στη ζωή και στη δράση των συλλογικών φορέων Κοινοτήτων / συλλόγων. 

Η Κοινότητα και οι σύλλογοι έχουν σταματήσει κάθε δράση  στην περιοχή μας από τότε που άρχισε η πανδημία. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονταν συνήθως πριν και μετά τα Χριστούγεννα, τα μαθήματα χορού ή γερμανικής γλώσσας, οι διάφορες ενημερωτικές εκδηλώσεις κλπ. όλα έχουν  ακυρωθεί. Το γεγονός αυτό δεν έχει μόνο περιορίσει τις επαφές των μελών μεταξύ τους αλλά έχει και σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις στους συλλόγους. Σίγουρα τον απολογισμό θα τον κάνουμε στο τέλος όταν περάσει η πανδημία.  

B)  Οι διαδυκτιακές δράσεις είναι περιορισμένες και είναι ενημερωτικού χαρακτήρα. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη πως πολλοί συμπατριώτες μας, ιδιαίτερα μεγάλης ηλικίας, δεν έχουν πρόσβαση στο διαδύκτιο για διάφορους λόγους. Σίγουρα οι διαδυκτιακές δράσεις συμβάλλουν στο να υπάρχει μια σχετική επαφή ιδιαίτερα μεταξύ των μελών των ΔΣ των συλλόγων για να υπάρχει σχετική ενημέρωση και για να παίρνονται ορισμένες αναγκαίες αποφάσεις. Το διαδύκτιο προσφέρεται μόνο για ορισμένες δράσεις όπως για παράδειγμα για μαθήματα γλώσσας ή για γυμναστική. Σε καμιά περίπτωση αυτές δεν αντικαταστούν τις „δια ζώσης“ επαφές και δραστηριότητες. 

Γ) Δεν υπάρχει αμφιβολία. Θα περάσει πολύς καιρός για να συνέλθουμε από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Φοβάμαι πως θα πρέπει να ξεχάσουμε τις γιορτές και τα πανηγύρια ή τις μαζικές συγκεντρώσεις όπως γίνονταν πριν την πανδημία. Ο κόσμος θα συνεχίσει να είναι προσεκτικός και θα αποφεύγει τις πολύκοσμες εκδηλώσεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.