Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Σοβαρή ασθένεια της συζύγου : Αποσύρεται από την προεκλογική εκστρατεία ο Πρωθυπουργός της ΒΒ

Staatsministerium Baden-Württemberg

Ο Πρωθυπουργός της Βάδης-Βυρτεμβέργης, Winfried Kretschmann, θα απέχει από μέρος της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές της 14ης Μαρτίου λόγω της ασθένειας της συζύγου του, η οποία πάσχει από καρκίνο του μαστού. «Δεν αφορά την πλειονότητα των διοργανώσεων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Rudi Hoogvliet. Ο πολιτικός των Πρασίνων, για παράδειγμα,  δεν θα λάβει μέρος
σε δύο τηλεοπτικές συζητήσεις των κορυφαίων υποψηφίων την Παρασκευή. Ωστόσο, θέλει να συνεχίσει τις κυβερνητικές του δραστηριότητες.

Σε μια προσωπική ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της τοπικής κυβέρνησής του, ο Kretschmann έγραψε: «Αγαπητοί συμπολίτες, πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα. Η σύζυγός μου και εγώ αποφασίσαμε μαζί να το δημοσιοποιήσουμε. Η σύζυγός μου Gerlinde πάσχει από καρκίνο του μαστού. Είναι καλά δεδομένων των συνθηκών , αλλά θα έλθουν δύσκολες στιγμές γι’ αυτήν και θέλω να της συμπαρασταθώ όσο καλύτερα μπορώ».

Ο Kretschmann είπε ότι παρ’ όλα αυτά θα συνεχίσει το έργο του ως Πρωθυπουργός «με πλήρη αφοσίωση». Θα ακυρώσει μόνο ραντεβού που δεν αφορούν άμεσα κυβερνητικές υποθέσεις, μεταξύ αυτών προεκλογικές εμφανίσεις. «Χρειάζομαι αυτόν τον χρόνο, για να συμπαρασταθώ στη γυναίκα μου. Ζητώ την κατανόησή σας», ανέφερε ο Kretschmann.

Ο 72χρονος πολιτικός είναι Πρωθυπουργός της Βάδης-Βυρτεμβέργης από το 2011 και είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός των Πρασίνων στη Γερμανία. Αρχικά ηγήθηκε μιας κυβέρνησης Πρασίνων-Σοσιαλδημοκρατών και από το 2016 μιας κυβέρνησης Πρασίνων-Ένωσης. Είναι παντρεμένος με τη σύζυγό του Gerlinde από το 1975 και το ζευγάρι έχει τρία παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.