Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

FIFA: Στο αρχείο η υπόθεση δίωξης κατά Μπεκενμπάουερ

Στο αρχείο μπήκε σήμερα από την επιτροπή δεοντολογίας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίαςη δίωξη κατά του  Γερμανού παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Franz Beckenbauer και άλλων δύο Γερμανών αξιωματούχων, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονταν σε υπόθεση δωροδοκίας.

Οι έρευνες των αρχών είχαν αποφανθεί ότι οι Μπεκενμπάουερ, Τέο Ζβάνζιγκερ και Χορστ Σμοντ, είχαν παραβεί τους κανόνες του οργανισμού σχετικά με τη δωροδοκία και τη διαφθορά, κατά τη διάρκεια της γερμανικής καμπάνιας για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006. Και οι τρεις είχαν αρνηθεί κάθε κατηγορία εναντίον τους.

Η FIFA δήλωσε ότι τα αδικήματα «αφορούσαν πληρωμή 10 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (11 εκατ. δολαρίων) που πραγματοποιήθηκε από ή για λογαριασμό της οργανωτικής επιτροπής (OC) στον

Μοχάμεντ μπιν Χαμάμ το 2002. Αυτή η πληρωμή συνδέθηκε με την έγκριση μίας συνεισφοράς 250 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που διατέθηκε και καταβλήθηκε από τη FIFA στην OC, μεταξύ 2002 και 2006».

Η επιτροπή δεοντολογίας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας ανέφερε ότι οι υποθέσεις δεν μπορούσαν πλέον να εξεταστούν λόγω της λήξης του καταστατικού των περιορισμών

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.