Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Mέρκελ: Τα 4 βήματα για την έξοδο από τους περιορισμούς

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "BILD" στη χθεσινή συνεδρίαση του προεδρείου του CDU η καγκελάριος Μέρκελ ανακοίνωσε τη συγκρότηση επιτροπής υπό τον Υπουργό της Καγκελαρίας Helge Braun που από αύριο Τρίτη θα επεξαργαστεί ενα πρόγραμμα εξόδου από τους περιορισμούς. 

Το σχέδιο στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στην επόμενη προγραμματισμένη - κοινή - σύσκεψη

της Καγκελαρίου με τους Πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων στις 3 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα -και χωρίς να γίνεται αναφορά σε λεπτομέρεις - η πρόταση της Μέρκελ θέλει το οργανωμένο "άνοιγμα" σε διαφορετικούς κοινωνικούς τομείς που θα συνδεθούν μεταξύ τους και δεν θα επιτρέψουν το « ακορντεόν » αναφορικά με το lockdown.

Αφορά τα πακέτα στον τομέα των προσωπικών επαφών, στα σχολεία και τις επαγγελματικές σχολές και ένα τρίτο πακέτο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, στην εστίαση και στον πολιτισμό. 

Ταυτόχρονα όμως δεν μένει απαρατήρητο το γεγονός ότι ο αριθμός των κρουσμάτων για 4η συνεχόμενη μέρα παρουσιάζει άνοδο και η αγωνία για τον μεταλλαγμένο ιό παραμένει εμπόδιο στις αποφάσεις.

Συγκεκριμένα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 4.369 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.390.928, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Παράλληλα, άλλοι 62 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κοροναϊού να φθάνει τους 67.903 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.