Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Μέρκελ στην ARD: "Χρειαζόμαστε και άλλα μέτρα"

Bundesregierung-Bergmann

Καλεσμένη στην εβδομαδιαία πολιτική εκπομπή της Αnne Will ήταν σήμερα η Καγκελάριος Μέρκελ και όπως ήταν αναμενόμενο η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την πανδημία.

H Mέρκελ επισήμανε ότι οι αποφάσεις με τα Ομόσπονδα κρατίδια αποτελούν τις περισσότερες φορές συμβιβασμό. Οι αποφάσεις όμως δεν τηρούνται από όλα τα κρατίδα.

"Τα σημερινά μέτρα δεν αρκούν για να αντιμετωπιστεί ο μεταλλαγμένος ιός". 

Αν δεν μπορέσουμε να βρούμε τις επόμενες μέρες / εβδομάδα λύση τότε θα πρέπει να προχωρήσουμε με νέο νόμο μέσω της Ομοσπονδιακής Βουλής και της Βουλής των κρατιδίων (Bundesrat), είπε η Καγκελάριος στέλνοντας μήνυμα στους Πρωθυπουργός των κρατιδίων.

Επισήμανε ότι η Γερμανία λειτουργεί και στηρίζεται στη συνεργασία με τα Ομόσπονδα Κρατίδια και αυτό με τον έναν ή άλλο τρόπο θα συνεχιστεί. 

Προς τη σωστή κατεύθυνση βλέπει μέτρα όπως περιορισμό στις επαφές και στη μείωση μετακινήσεων (περιορισμούς στην κυκλοφορία)

Κριτική στον Πρόεδρο του CDU και Πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας

Θετικά απάντησε στο ερώτημα αν είναι λάθος αυτό που αποφάσισε ο Laschet δηλ να μην υλοποιήσει την απόφαση για το κρατίδιό του παρότι τα νέα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 100 ανά 100.000 κατοίκους (7ήμερο), προσθέτοντας ότι δεν είναι όμως ο μόνος. Συγκεκριμένα αφήνει ανοικτά (με τεστ) καταστήματα, μουσεία, ζωολογικοί κήποι. "Δεν φαντάστηκα έτσι το μέτρο του "φρένου".

"Παρότι όλοι επιθυμούν να βρεθεί ο καλύτερος δρόμος να αντιμετωπιστεί η πανδημία είναι λάθος να βολεύεται κανείς με το ρόλο της "κακής (αυστηρής)" καγκελαρίας και των λιγότερο αυστηρών κρατιδίων".

Κριτική και στις επιχειρήσεις

Μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων δεν υλοποιούν τους νόμους όσον αφορά το τεστστους εργαζόμενους ή την εργασία από το σπίτι.


Obwohl die Inzidenz in Laschets Bundesland mittlerweile über der Marke von 100 liegt, sollen Einkaufen sowie Museums- und Zoobesuche mit einem negativen Coronatest möglich sein. „Ich habe mir die Notbremse nicht so gedacht“, so Merkel.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.