Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Τι προτείνει η Μέρκελ για την αυριανή σύσκεψη

Φωτο Zagouris Konstantinos

Παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι 28 Μαρτίου προτείνει το σχέδιο απόφασης που κατατέθηκε από την Καγκελαρία στους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων για την αυριανή συνάντηση όπου θα αποφασιστεί το μέλλον των περιοριστικών μέτρων.

Το κείμενο αποτελεί πρόταση που επεξργάστηκαν η Καγκελάριος Μέρκελ, ο αντιπροέδρος της Κυβέρνησης Olaf Scholz, ο Δήμαρχος του Βερολίνου Michael Müller και ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus
Söder.

Ποια μέτρα χαλάρωσης έχουν προταθεί:

- Δεν θα αποτελούν απόλυτο κριτήριο τα 35 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους το 7ήμερο για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων μέτρων σε τοπικό ή περιφερειακό επίεπδο.

- Από την ερχόμενη εβδομάδα θα επιτρέπονται οι επαφές δυο οικογενειών από διαφορετικά νοικοκυριά (δεν συνυπολογίζονται παιδιά έως 14 ετών)

- Από 2 έως 5 Απριλίου (καθολικό Πάσχα) να επιτρέπονται επαφές επιπλέον δυο νοικοκυριών 

- Θα επιτραπούν υπαίθριες αθλητικές δραστηιρότητες με συμμετοχή μέχρι 10 ατόμων 

- Θα ανοίξουν βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία, σχολές οδηγών (επιπλέον των κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής, καταστήματα ιδών κήπου που ήδη έχουν ανοίξει στα περισσότερα κρατίδια) . 

- Η επόμενη συνάντηση να πραγματοποιηθεί 24 Μαρτίου, δηλ. μια βδομάδα πριν το καθολικό Πάσχα όπου θα συζητηθεί το σταδιακό άνοιγμα της γαστρονομίας, πολιτισμού, εκδηλώσεων, ταξιδιών και ξενοδοχείων.

Η προοπτική για γαστρονομία και αθλητισμό

Το σχέδιο απόφασης που κατατέθηκε περιγράφει την προοπτική ανοίγματος - σε δεύτερη φάση - της γαστρονμίας και του αθλητισμού. Ετσι προτείνει αν τα νέα κρούσματα είναι κάτω των 35 ανά 100.000 κατοίκους το 7ήμερο να ανοίξουν (έναν πελάτη ανά 20 τ.μ.) μουσεία, γκαλερί, ζωολογικοί κήποι, μνημεία.

Αν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παραμείνει 14 μέρες σταθερός τότε το τρίτο στάδιο προβλέπει το άνοιγμα θεάτρων, όπερας, κινηματογράφων, υπαίθρια γαστρονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.