Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Επαναφορά περιορισμών στις μεγάλες οικονομίες της ευρωζώνης

οικονομική κρίση στην ευρωζώνη
Η Γαλλία επέβαλε ένα νέο lockdown τεσσάρων εβδομάδων στο Παρίσι και σε πολλές άλλες περιοχές την Παρασκευή το βράδυ, αφού είδε τα επίπεδα μόλυνσης να αυξάνονται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο.

Η Ιταλία ανακοίνωσε νέο lockdown κατά τη διάρκεια του Πάσχα.

Η Γερμανία είναι πολύ πιθανό (σήμερα) να αποφασίσει την παράταση των περιοριστικών μέτρων ενώ ήδη ορισμένες γερμανικές πόλεις ανέστειλαν την άρση των περιορισμών που είχαν πρόσφατα χαλαρώσει λόγω της απότομης αύξησης των λοιμώξεων.

Η επαναφορά των περιορισμών για τον έλεγχο της διασποράς του ιού στις μεγάλες οικονομίες της ευρωζώνης έχει ενισχύσει  τις ανησυχίες ότι η Ευρωζώνη θα εισέλθει σε άλλη μια απογοητευτική καλοκαιρινή τουριστική περίοδο εφόσον  οι εμβολιασμοί δεν επιταχύνουν αρκετά ώστε να επιτρέψουν τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Γεγονός που που καταγράφεται και από αρκετούς αναλυτές, συμπεριλαμβανομένων των αναλυτών της Goldman Sachs, της Barclays, της ING και του Berenberg, που υποβαθμίσουν τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη της ευρωζώνης, σε πλήρη αντίθεση με τις φωτεινές προοπτικές για την ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ και μεγάλου μέρους της παγκόσμιας οικονομίας.

Πηγή: ARD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.