Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Γερμανία: Με "απλά λόγια" οι αποφάσεις για το "άνοιγμα"

Αν παρακολουθούσε κάποιος τη χθεσινή συνέντευξη τύπου της Καγκελαρίου και της ομάδας των εκπροσώπων των Πρωθυπουργών θα αντιμετώπιζε μεγάλη δυσκολία να καταλάβει το σχεδιασμό, ιδιαίτερα αν δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει προσθαφαιρέσεις.

Γι αυτό θα προσπαθήσουμε με "απλά λόγια' να μεταφέρουμε τις αποφάσεις

Οι δυο βασικοί αριθμοί και ο τζόκερ

Υπάρχουν δυο βασικοί αριθμοί στο σχεδιασμό ανοίγματος που αποφασίστηκε που αφορά τα νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους το 7ημερο.

Ο αριθμός 50 και ο αριθμός 100: Κάτω από 50 μπορεί να γίνουν "ανοίγματα" οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων με περιορισμούς .Από 50 μέχρι 100 τα περιοριστικά μέτρα γίνονται πιό αυστηρά. Ο τζόκερ είναι αν τα κρούσματα είναι κάτω από 35 καθώς χαλαρώνουν σε πολλά επίπεδα ακόμη τα μέτρα

- Κάθε στάδιο ανοίγματος που θα αποφασίζουν τα κρατίδια θα προυποθέτει τα νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους να είναι κάτω από 50 (υπό προϋποθέσεις και μέχρι 100).

- Μετά από κάθε "άνοιγμα" θα πρέπει να περάσουν 14μέρες για να ακολουθήσει το επόμενο στάδιο και αυτό αν τα νέα κρούσματα δεν ξεπεράσουν τα 100

- Όσο λιγότερα είναι τα νέα κρούσματα τόσο περισσότερο θα χαλαρώνουν τα μέτρα. 

Τι σημαίνουν όλα αυτά ;

Αν τα κρούσματα είναι σε χαμηλά επίπεδα τότε μέχρι αρχές Απριλίου (5 Απριλίου) θα ανοίξουν σχεδόν όλοι οι τομείς δηλ. μέχρι και την υπαίθρια εστίαση και υπαίθριες εκδηλώσεις με μέχρι και 50 άτομα.

Βέβαια ανάλογα με την πορεία του αριθμού των κρουσμάτων θα είναι και οι περιορισμοί. Π.χ. αν τα κρούσματα θα είναι κάτω των 50 τότε θα αντιστοιχεί π.χ. ένας πελάτης σε εμπορικό κατάστημα ανά 20 τ.μ.  αν τα νέα κρούσματα είναι πάνω από 50 και κάτω από 100 τότε θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 40 τ.μ.

Ποια είναι τα χρονικά στάδια ανοίγματος

  • 08 Μαρτίου
  • 22 Μαρτίου (το νωρίτερο)
  • 05 Απριλίου (το νωρίτερο)

Ποιοι θα είναι οι επόμενοι τομείς που θα "ανοίξουν"

Λιανικό εμπόριο, μουσεία, γκαλερί, βοτανικοί κήποι, ζωολογικοί κήποι, αθλητισμός (υπαίθριος) σε ομάδες μέχρι 10 ατόμων, ανθοπωλεία, σχολές οδηγών, βιβλιοπωλεία

Για ποιους τομείς δεν πάρθηκαν αποφάσεις

Εστίαση, πολιτισμός, εκδηλώσεις, ταξίδια και ξενοδοχεία θα συζητηθούν στην επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση στις 22 Μαρτίου.

Και αν αυξηθούν τα κρούσματα και ξεπεράσουν τα 100 ανά 100.000 κατοίκους το 7ήμερο ;

Αν αυτό συμβεί, για 3 συνεχόμενες μέρες, τότε επιστρέφουμε στη σημερινή κατάσταση, δηλ. στις απαγορεύσεις που ισχύουν σήμερα.

Και ποιος αποφασίζει ;

Η απόφαση, στο παραπάνω πλαίσιο, ανήκει στο κάθε ομόσπονδο κρατίδιο

Θα μπορεί στος ίδιο κρατίδιο να ισχύουν διαφορετικά μέτρα ;

Ναι, καθώς στα περισσότερα κρατίδια οι διαφορές όσον αφορά τα κρούσματα σε περιοχές του ίδιου του Ομόσπονδου κρατιδίου είναι πολύ μεγάλες . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.