Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Σχόλιο του "ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ" : «Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι»...

Σχόλιο του "ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ" σχετικά με την αυριανή σύσκεψη Καγκελαρίου - Πρωθυπουργών κρατιδίων για την πανδημία 

Το σχέδιο απόφασης που στάλθηκε σήμερα στους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων για την αυριανή σύσκεψη και το οποίο (μέρος του) δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ δεν αφήνει πολλά περιθώρια όσον αφορά την εκτίμηση για τη διαδρομή που θα ακολουθηθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα σε σχέση με τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Όσες παρεμβάσεις και να γίνουν στην αυριανή σύσκεψη η τελική απόφαση θα δείχνει ότι η Γερμανία  έχει ένα σχέδιο που στηρίζεται στη λογική  "κερδίζω χρόνο".

Δηλαδή να ανοίξει με πολύ αργά βήματα την αγορά και παράλληλα να αυξήσει τους εμβολιασμούς (ένα θέμα στο οποίο οργανωτικά τουλάχιστον τα έχει πάει χάλια) και έτσι να μειώσει τον κίνδυνο μετάδοσης όταν θα φθάσει η στιγμή να ανοίξει συνολικά.

Από το σχέδιο απόφασης μπορεί κανείς να εκτιμήσει ότι οδηγούμαστε με το ακόλουθο χρονοδιάγραμμα :

- Τα περιοριστικά μέτρα θα παραταθούν μέχρι τέλη Μαρτίου (ανεξάρτητα αν ανοίξουν κάποιοι τομείς π.χ. ανθοπωλεία ή αυξηθεί ο αριθμός των επιτρεπόμενων επαφών 

- Άρση περιοριστικών μέτρων θα ξεκινήσουν, επίσης με πολύ αργούς ρυθμούς, μετά το καθολικό Πάσχα (3 Απριλίου) σε εμπορικά καταστήματα και σχολεία

- Αν οι αριθμοί δεν αυξηθούν δραματικά τότε σε πολλές περιοχές προς το τέλος Απριλίου θα ανοίξουν (με περιορισμούς) υπαίθρια εστίαση, μουσεία ενώ θα επιτραπούν και υπαίθριες εκδηλώσεις 

- Συνεπώς μια σχετικά "φυσιολογική" λειτουργία κοινωνίας και οικονομίας θα ζήσουμε μέσα με τέλη Μαίου ενώ δύσκολα θα απελευθερωθούν τα ταξίδια πριν την καθολική Πεντηκοστή (τέλη Μαίου)

Συμπέρασμα ; Η αρχική πρόβλεψη πολλών αξιωματούχων από τους χώρους της πολιτικής και της υγείας για ένα πολύ "καλύτερο καλοκαίρι" μάλλον θα επιβεβαιωθεί και αν δεν έχουμε ανατροπές θα επανέλθουμε σε ένα επίπεδο κανονικότητας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.