Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Eπικεφαλής RKI: Δεν αποκλείονται 100.000 κρούσματα ημερησίως

Ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων covid-19 στη Γερμανία παρουσιάζει άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω του πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού, του Β117, και των πρώτων βημάτων χαλάρωσης κάποιων περιοριστικών μέτρων.

Mε τα σημερινά δεδομένα δεν αποκλείεται το σενάριο των 100.000 κρουσμάτων ημερησίως, προειδοποίησε ο Λόταρ Βίλερ επικεφαλής του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

„Βρισκόμαστε στην αρχή του τρίτου κύματος της πανδημίας. “Υπάρχουν ξεκάθαρες ενδείξεις ότι αυτό το κύμα θα είναι χειρότερο από τα δύο πρώτα”, και σχετικά με τον αριθμό ανέφερε „Θα μπορούσαν να είναι και 100.000 ημερησίως"

Καρλ Λάουτερμπαχ

Ο αρμόδιος για θέματα υγείας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) και καθηγητής επιδημιολογίας Καρλ Λάουτερμπαχ αμέσως μετά την ομιλία του Λόταρ Βίλερ με μήνυμά του στο twitter προχώρησε στην παρακάτω δήλωση 

"Ο Πρόεδρος έχει δυστυχώς δίκιο. Είναι πιθανό να έχουμε 100.000 κρούσματα ημερησίως. Αλλά αυτό μπορούμε να το αποτρέψουμε και θα το αποτρέψουμε. 

Πρώτα απ όλα όμως θα πρέπει να μετατεθούν τα όποια μοντέλα ανοίγματος μέχρι να σταθεροποιηθούν τα κρούσματα και στη συνέχεια να μειωθούν.

Πηγή: Tagesspiegel

Tι πρότεινε σήμερα ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.