Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Charité: Aνανέωση εμβολιασμών μία φορά το χρόνο

Η επιστημονική ομάδα υπό την εποπτεία του ιολόγου καθηγητή Christian Drosten κατέληξαν στην υπόθεση ότι οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού πιθανότατα θα πρέπει να ανανεώνονται μία φορά το χρόνο.

Αυτό προκύπτει από μια μελέτη του Drosten και των συναδέλφων του, όπως δημοσίευσε η εφημερίδα Bild. Οι ερευνητές αναμένουν από τους ιούς του κορωνοιού να αλλάζουν μόνιμα τις επιφανειακές τους δομές

προκειμένου να ξεφεύγουν ξανά από το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα. 

Ωστόσο, ο Drosten και η επιστημονική του ομάδα κατέληξαν ότι οι κοροναϊοί αναπτύσσονται τέσσερις φορές πιο αργά από τους ιούς της γρίπης. Σύμφωνα με τον ιολόγο, αυτό είναι ένα καλό σημάδι.

Μέχρι στιγμής, οι ειδικοί έχουν υποθέσει ότι τα εμβόλια μπορούν να προσαρμοστούν στις μεταλλάξεις. Ωστόσο, ο μεταλλαγμένος ιός της Βραζιλίας προκαλεί ανησυχία. "Είναι μια ατομική βόμβα", είπε ο Δρ. Roberto Kraenkel, βιολογικός μαθηματικός στο Παρατηρητήριο Covid-19 Brazil, στην Washington Post: «Με εκπλήσσει το πλήθος των περιπτώσεων μετάλλαξης. Πολλοί δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό: αυτές οι παραλλαγές είναι πιο μεταδοτικές και αυτό σημαίνει μια επιταχυνόμενη φάση της πανδημίας.  "




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.