Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Αντιδράσεις στην ξεχωριστή λίγκα

Οι τελευταίες εξελίξεις και το επικό τρολάρισμα της Σπάρκ Μόσχας ΕΔΩ

Συνεχίζουν οι αντιδράσεις στην απόφαση 12 ευρωπαϊκών ομάδων να ανακοινώνουν δική τους ξεχωριστή League κόντρα στην UEFA

Γερμανία

Ο διευθύνων σύμβουλος της DFL (Deutsche Fußball Liga) της διοργανώτριας αρχής του γερμανικού πρωταθλήματος

Κρίστιαν Ζίφερτ,με ανακοίνωσή του υποστηρίζει: «Θα ήταν ανεύθυνο να κάνουμε ανεπανόρθωτη ζημιά στα εθνικά πρωταθλήματα. Στηρίζω την UEFA. Τα οικονομικά συμφέρονται κάποιων λίγων κορυφαίων ομάδων στην Αγγλία, την Ιταλία και την Ισπανία θα οδηγήσουν με αυτόν τον τρόπο στην κατάρρευση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου»

Σύμφωνα με το "ZDF", τόσο η Μπάγερν, όσο και η Ντόρτμουντ, προσκλήθηκαν για να συμμετάσχουν. Αρνήθηκαν ωστόσο, αμφότερες. 

Παρεμβάση Μακρόν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτησε την απόφαση των γαλλικών ομάδων να μην συμμετάσχουν στο εγχείρημα .

Ο εκπρόσωπος Τύπος του Ελιζέ μιλώντας στο "RMC", δήλωσε: «Ο πρόεδρος Μαρκόν χαιρετίζει την απόφαση των γαλλικών ομάδων να μην συμμετάσχουν σε ένα πρότζεκτ που θίγει τις αξίες του αθλητισμού. Στηρίζει τη γαλλική ομοσπονδία, την UEFA και τη FIFA στην προσπάθειά τους να διαφυλάξουν την ακεραιότητα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων».

Αντίδραση και από τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δήλωσε μέσω twitter:

«Τα πλάνα για μια Ευρωπαϊκή Super League θα ήταν άκρως καταστροφικά για το ποδόσφαιρο και στηρίζουμε τις ποδοσφαιρικές αρχές στο να λάβουν δράση. Θα είχαν τεράστιο αντίκτυπο στην καρδιά του εθνικού ποδοσφαίρου και θα προκαλούσαν προβληματισμό στους φιλάθλους όλης της χώρας. Οι σύλλογοι που εμπλέκονται πρέπει να απαντήσουν στους φιλάθλους και την ευρύτερη ποδοσφαιρική κοινότητα, πριν κάνουν οποιαδήποτε περαιτέρω βήματα».

πηγή: ΑΠΕ, gazzetta.gr, ZDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.