Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Oι τελευταίες εξελίξεις με την ευρωπαϊκή Super League

Ανακοινώθηκε επίσημα από την ευρωπαϊκή Super League ο τρόπος διεξαγωγής των αγώνων 

15 θα είναι οι μόνιμες ομάδες που θα συμμετέχουν στην "πραξικοπηματική" λίγκα ενώ άλλες 5 θα προκρίνονται.

Οι συνολικά 20 ομάδες θα χωρίζονται σε δυο γκρουπ με 10 ομάδες και σε κάθε γκρουπ οι ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες. 

Οι τρίτες πρώτες κάθε ομίλου θα προκριθούν στα προημιτελικά ενώ οι άλλες δυο -για να συμπληρώσουν την 8άδα των τελικών- θα πρκύπτουν από μεταξύ τους - διπλό- αγώνα των ομάδων που θα βρεθούν στην 4η και 5η θέση του κάθε ομίλου.

Οι αγώνες θα ξεκινούν τον Αύγουστο ενώ ο τελικός θα είναι Μάιο σε ουδέτερο γήπεδο.

Ποιος στηρίζει οικονομικά την προσπάθεια 

Η τράπεζα επενδύσεων με έδρα τη Νέα Υόρκη JPMorgan πιστοποίησε ότι θα είναι ο κεντρικός χορηγός 

Ποιες θα είναι οι υπόλοιπες 3 μόνιμες ομάδες που θα συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή Super League;

Οι 12 ομάδες FC Liverpool, AC Mailand, FC Arsenal, Atletico Madrid, FC Chelsea, FC Barcelona, Inter Mailand, Juventus Turin, Manchester City, Manchester United, Real Madrid και Tottenham Hotspur θα πρέπει σύμφωνα με το σχέδιο να συμπληρωθούν από 3 ακόμη "μόνιμες" ομάδες. Αγνωστο ακόμη ποιες ;

Παραιτήσεις:

Πολλά μέλη από τις ομάδες που συμμετέχουν στη νέα λίγκα παραιτήθηκαν από τη θέση τους στην Ένωση Συλλόγων της Ευρώπης (ECA).

Ο πρόεδρος της ECA από το 2012, Αντρέα Ανιέλι, παραιτήθηκε όπως έπραξε και από τη θέση του στην Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, καθώς θα είναι αντιπρόεδρος στη νεοσύστατη λίγκα ως επικεφαλής της Γιουβέντους.

Από την ECA παραιτήθηκαν επίσης Μίλαν, Ίντερ, αλλά και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο των «διαβόλων», Εντ Γούντγουορντ να παραιτείται και από τη θέση του στην UEFA.

Η ECA εκπροσωπεί πάνω από 200 συλλόγους στην Ευρώπη και είναι το μοναδικό όργανο των κλαμπ που αναγνωρίζεται από την UEFA.

Δεν συμμετέχουν Μπάγερν και Ντόρτμουντ

Πριν λίγο ο διευθύνων σύμβουλος της Μπορούσια Ντόρτμουντ Hans-Joachim Watzke δήλωσε ότι "Ντόρτμουντ και Μπάγερν έχουν 100% τη ίδια άποψη και δεν θα συμμετέχουν στην νέα ευρωπαική λίγκα"

Πάντως δημοσιεύματα φέρουν την Μπάγερν Μονάχου να κάνει στροφή και ναι μπαίνει στην European Super League, το ίδιο φέρεται πως θέλει να κάνει και η Παρί Σεν Ζερμέν!

Αυτή η πληροφορία έρχεται από το elmundo.es, ενώ και η Μπορούσια Ντόρτμουντ εμφανιζόταν (προτού διαψεύσει) ως μια από τις ομάδες που εξετάζουν το ενδεχόμενο ν' ασπαστούν την νέα Λίγκα, όπως συμβαίνει αυτές τις ώρες και με τις Λειψία και Πόρτο...

Με ομοφωνία ψηφίστηκε και εγκρίθηκε το ολοκληρωμένο πλάνο για τη νέα μορφή του Champions League που θα ξεκινήσει από το 2024 και μετά.

Αν και αυτή τη στιγμή ουδείς γνωρίζει... πως θα ολοκληρωθεί το φετινό τουρνουά μετά και την ίδρυση της European Super League και την αποχώρηση μεγάλων κλαμπ από την UEFA, ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προχωράει κανονικά το πλάνο της αναδιαμόρφωσης της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ως γνωστόν δεν θα υπάρχουν όμιλοι των 4 ομάδων με 6 ματς για κάθε γκρουπ, αλλά το... ελβετικό μοντέλο. Ο αριθμός των συμμετεχουσών ομάδων θα αυξηθεί από τις 32 στις 36 και ο αριθμός των εγγυημένων παιχνιδιών (ο ελάχιστος δηλαδή αριθμός παιχνιδιών) κάθε ομάδας θα αυξηθεί από έξι που είναι τώρα σε δέκα (πέντε εντός και πέντε εκτός έδρας). 

Δεν θα έχουμε ομίλους, αλλά πρωτάθλημα 36 ομάδων. Δεν θα παίζουν όλοι με όλους αφού κάθε ομάδα θα παίζει δέκα ματς. Κάθε σύλλογος α ορίζεται από αριθμό δυναμικότητας από το 1 έως και το 36 και από εκεί θα προκύπτουν οι αντίπαλοί του. 

Επικό τρολάρισμα από την Σπαρτάκ Μόσχας

η οποία και τους… προσκάλεσε τους οπαδούς, αν αποφασίσουν να αλλάξουν οπαδικές προτιμήσεις.

«Οπαδοί των Μίλαν, Άρσεναλ, Ατλέτικο, Τσέλσι, Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης και Τότεναμ, αν θέλετε μια νέα ομάδα για να υποστηρίξετα, εμείς είμαστε εδώ για εσάς. Με εκτίμηση, Σπαρτάκ Μόσχας», έγραψε χαρακτηριστικά στα social media η ρωσική ομάδα.

Πηγή πληροφοριών: Sport Bild, gazzeta.gr, sport-fm.gr, kicker.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.