Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Γερμανία: Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για πανδημία

Όλα δείχνουν ότι τελικά η Καγκελάριος θα υλοποιήσει την δέσμευσή της και θα προχωρήσει την ερχόμενη εβδομάδα στην κατάθεση νόμου στην Ομοσπονδιακή Βουλή με τον οποία η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση θα λάβει περισσότερες αρμοδιότητες όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του

γερμανικού τύπου αλλά και από δηλώσεις αξιωματούχων με το νέο νόμο η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση θα αποφασίζει δεσμευτικά για όλα τα κρατίδια όταν τα νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους το 7ήμερο θα είναι άνω των 100.

Η κοινή απόφαση Καγκελαρίου και Πρωθυπουργών των Μάρτιο όρισε για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις διάφορα περιοριστικά μέτρα όπως π.χ. την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας. Μέτρα όμως που στην πράξη δεν εφάρμοσαν όλα τα κρατίδια.

Έτσι τώρα τα ομόσπονδα κρατίδια θα εξουσιοδοτήσουν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αποφασίζει η ίδια για το τι θα ισχύει όταν τα κρούσματα αυξάνονται.

Γιατί δέχονται τα κρατίδια την αφαίρεση αρμοδιοτήτων ;

Προφανώς για να απαλλαγούν τα ίδια από δυσάρεστα για τους πολίτες μέτρα. Έτσι την ευθύνη για την απαγόρευση κυκλοφορίας δεν θα την έχουν τα κρατίδια αλλά θα την έχει η Μέρκελ και η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση.

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.