Σάββατο 10 Απριλίου 2021

CDU: 50 βουλευτές ζητούν ψηφοφορία για την επιλογή υποψήφιου Καγκελάριου

«LASCHET ή SÖDER; 50 βουλευτές του CDU ζητούν ψηφοφορία για την επιλογή του υποψήφιου Καγκελάριου»

«Όλο και περισσότεροι βουλευτές από την κοινή κοινοβουλευτική ομάδα των CDU και CSU εκφράζουν τη βούλησή τους να ψηφίσουν για τον υποψήφιο Καγκελάριο της Ένωσης. Κάποιος εκτιμά ότι οι ψήφοι ανήκουν στον

Söder»

Στο ρεπορτάζ του ανταποκριτή στο Βερολίνο Konrad Schuller αναφέρονται τα ακόλουθα:

Πενήντα βουλευτές του CDU ζητούν να συμμετάσχει η κοινή κοινοβουλευτική ομάδα των CDU και CSU στην απόφαση σχετικά με τον υποψήφιο Καγκελάριο της Ένωσης. Με αυτόν τον τρόπο, στον διαγωνισμό μεταξύ των αδήλωτων υποψηφίων, του επικεφαλής του CDU Armin Laschet και του επικεφαλής του CSU Markus Söder, θα μπορούσε να εφαρμοστεί μια διαδικασία, η οποία το 1979 οδήγησε στην επικράτηση του τότε υποψηφίου του CSU Franz Josef Strauss έναντι του υποψηφίου του CDU Ernst Albrecht.

Στους 50 υπογράφοντες (η λίστα είναι διαθέσιμη στη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung) συγκαταλέγονται ο επικεφαλής της επιτροπής ευρωπαϊκών υποθέσεων Gunther Krichbaum, η εκπρόσωπος της της Κ.Ο. για οικονομικο-πολιτικά θέματα Saskia Ludwig και ο επικεφαλής της Κ.Ο. για θέματα Μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων Christian von Stetten.

Στην κοινή δήλωσή τους, οι βουλευτές ζητούν πριν από την απόφαση σχετικά με τον κοινό υποψήφιο Καγκελάριο της Ένωσης «να συζητηθεί σε μια διακομματική κοινοβουλευτική συνεδρίαση της Κ.Ο. των CDU και CSU και, σε περίπτωση αμφιβολίας, να ληφθεί απόφαση».

Ένας από τους υπογράφοντες δήλωσε στη F.A.S. ότι, κατά τη γνώμη του, το αίτημα για ψηφοφορία στην κοινοβουλευτική ομάδα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένδειξη υποστήριξης για τον Markus Söder. Την άποψη αυτή συμμερίζεται το CSU, στο οποίο λέγεται ότι μια ψηφοφορία στην Κ.Ο. της Ένωσης θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη για τον Laschet. Εάν η νίκη του είναι οριακή, θα εισερχόταν στην εκστρατεία των ομοσπονδιακών εκλογών ζημιωμένος. Αυτό εν συνεχεία θα έθετε σε κίνδυνο όχι μόνο τη νίκη του τον Σεπτέμβριο αλλά και τη θέση του ως ηγέτη του CDU και Πρωθυπουργού της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Επομένως, η προοπτική ψηφοφορίας στην Κ.Ο. θα μπορούσε να τον πείσει να παραιτηθεί.

Πηγή: FAZ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.