Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Michel: «Η Ευρώπη θα γίνει ο κορυφαίος κατασκευαστής εμβολίων»

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel προέβλεψε την άνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς εμβολίων στον κόσμο. «Εάν επιταχύνουμε την παραγωγή τις επόμενες εβδομάδες, η Ευρώπη θα γίνει ο κορυφαίος, ίσως ακόμη και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής εμβολίων στον κόσμο», δήλωσε ο Michel στη Handelsblatt και σε άλλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ (Σάββατο).

Όσον αφορά τη σύγκριση με τις ΗΠΑ στο θέμα της κρίσης του κορωνοϊού, ο Michel δήλωσε ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη «όλα τα στοιχεία» της πολιτικής για την κρίση. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα γενναιόδωρα ευρωπαϊκά κοινωνικά επιδόματα που «απορρόφησαν τους κοινωνικούς κραδασμούς».

Ο Βέλγος εξέφρασε τη λύπη του για τη συμπεριφορά του στη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ με τον τούρκο Πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan στην Άγκυρα. Ο Michel κάθισε δίπλα στον Πρόεδρο σύμφωνα με τη διευθέτηση των θέσεων του Erdogan στο προεδρικό παλάτι, ενώ η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen κάθισε σε έναν καναπέ σε κάποια απόσταση, όπως και ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών. Αυτό έγινε αντιληπτό στις Βρυξέλλες ως προσβολή προς την von der Leyen. «Ο φόβος μου ήταν ότι αν ενεργούσα με οποιονδήποτε τρόπο, θα προκαλούσα ένα πολύ πιο σοβαρό περιστατικό», δήλωσε ο Michel. «Αν ήταν δυνατό, θα επέστρεφα και θα το διόρθωνα», ανέφερε ακόμη, προσθέτοντας ότι «δεν κρύβω το γεγονός ότι δεν κοιμάμαι καλά το βράδυ από τότε, επειδή εμφανίζονται διαρκώς οι σκηνές αυτές στο κεφάλι μου».

Πηγή: DPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.