Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Κρίστιαν Καραγιαννίδης: "Σας παρακαλώ πάρτε μέτρα"

Με σημερινή του ανάρτηση στο twitter ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής Κρίστιαν Καραγιαννίδης (παθολόγος, πνευμονολόγος και εντατικολόγος στην πνευμονολογική κλινική της Κολωνίας – Μέρχαϊμ),  είναι επικεφαλής του Κέντρου για το Σύνδρομο Αναπνευστικής Ανεπάρκειας και Τεχνητού Πνεύμονα και της ψηφιακής καταγραφής των ΜΕΘ στη Γερμανία (DIVI-Intensivregisters) απευθύνεται "σ αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις"

και ρωτάει " πόσο πρέπει να αυξηθούν ακόμη οι αριθμοί για να αντιδράσετε ;" ενώ παρουσιάζει διάγραμμα με τις ελεύθερες ΜΕΘ.

Επίσης σ ένα δεύτερο διάγραμμα καταγράφεται η εκτίμηση της κατάστασης των ΜΕΘ ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων.

Στο δεύτερο διάγραμμα παρουσιάζει ένα θετικό σενάριο και ένα αρνητικό με κριτήρια την πορεία εμβολιασμών, και τις καιρικές θερμοκρασίες) .

Σύμφωνα με το διάγραμμα αν καθυστερήσει η απόφαση για το λοκντάουν και εφαρμοστεί αφού έχουμε φθάσει τα 300 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους το 7ήμερο (ΝΚαν100/7) τότε ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ θα φθάσει σχεδόν στις 8.000 στο απαισιόδοξο και σχεδόν στις 7.000 στο αισιόδοξο σενάριο.

Το καλύτερο σενάριο, σύμφωνα με το διάγραμμα, είναι να εφαρμοστεί το λοκνταου στα 100 ΝΚαν100/7 καθώς στην περίπτωση αυτή και στα δυο σενάρια ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ θα αρχίσει να μειώνεται από 1η Μαίου. 

Αντίθετα αν εφαμροστεί λοκντάου με τα ΝΚαν100/7 να είναι στα 150 τότε θα επιστρέψουμε στα σημερινά δεδομένα αρχές με μέσα Ιουνίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.