Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Ο ιός χτυπάει την Ανατολική Ευρώπη

Οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης παρόλο που σε μεγάλο βαθμό είχαν καταφέρει να αποφύγουν τα χειρότερα από το «χτύπημα» της πανδημίας κατά την περασμένη χρονιά, πλέον η εικόνα τους φαίνεται να έχει αλλάξει δραματικά με αρκετές να καταγραφουν υψηλά ποσοστά μολύνσεων και θανάτων.

Η Ουγγαρία έχει πλέον ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θνητότητας λόγω Covid στον κόσμο, με περισσότερους από 21.000 θανάτους και ένα τρίτο κύμα που απειλεί εκατοντάδες ζωές κάθε μέρα.

Η Πολωνία αγωνίζεται με τον υψηλότερο αριθμό νέων

κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας. Ο αριθμός αυτός δεν είναι απλά ο υψηλότερος από την αρχή της πανδημίας αλλά 60 φορές υψηλότερος από τον αντίστοιχο στην αρχή της πανδημίας, την άνοιξη του περασμένου έτους, και έχει αποδοθεί στην επικράτηση της βρετανικής παραλλαγής του ιού.

Ουκρανία: Σε lockdown και με λίγα εμβόλια

Περίπου 400 άτομα πεθαίνουν κάθε μέρα καθώς το νέο κύμα της πανδημίας αποδεικνύεται πιο θανατηφόρο από το πρώτοστην Ουκρανία. 

Τσεχία: Ο αριθμός των νεκρών από τη νόσο Covid-19 ξεπέρασε, από την αρχή της πανδημίας, τους 10.000 στη χώρα των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.