Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης: Επιστολή στον Gregor Gysi

Ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης Cardinal Bessario με ανακοίνωσή του αναφέρεται στη συζήτηση στην Ομοσπονδιακή Βουλή ανήμερα της εθνικής επετείου (25η Μαρτίου) και ιδιαίτερα στην τοποθέτηση του Βουλυετή του κόμματος LINKE Gregor Gysi αλλά και στην παρουσία της Πρέσβυ της Ελλάδας στο Βερολίνο:

Ακολουθεί η ανακοίνωη

Η 25η Μαρτίου στη Γερμανική Βουλή.

Στον απόηχο των στιγμιότυπων της 25ης Μαρτίου,

χαιρετίζουμε τη στάση του Γερμανού βουλευτή του κόμματος των Linke, Gregor Gysi, ο οποίος από το βήμα της γερμανικής βουλής ανήμερα της επετείου της 25ης Μαρτίου και ανά-θετοντας την σημειολογία της, κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να σταματήσει τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία, με τα οποία στρέφεται κατά της Ελλάδας και ν` αποζημιώσει την τελευταία για τις καταστροφές που υπέστη από τους Ναζί, επιμένοντας προσωπικά για το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων στο δημόσιο λόγο της χώρας.

 Έτσι επέλεξε ο κ. Gysi να``φωταγωγήσει`` στα γαλανόλευκα το κτήριο του γερμανικού κοινοβουλίου. Ανέσπερα.

Μολονότι η γερμανική βουλή με συντριπτική πλειοψηφία απέρριψε για μία ακόμη φορά το θέμα

των επανορθωτικών οφειλών στην Ελλάδα, ο κ. Gysi παρενέβη με ουσιώδη σεβασμό στον συμβολισμό της 25ης Μαρτίου και συνέπεια στο δημοκρατικό όραμα μιας Ευρώπης δικαιοκρισίας, ιστορικής αυτογνωσίας, αλληλεγγγύης και ανθρωπιστικών αξιών.

(Τα κόμματα CSU, CDU, AfD, FDP, απέρριψαν το αίτημα των αποζημιώσεων, ενώ τα κυβερνώντα εξ` αυτών, δεν απάντησαν στο θέμα της πώλησης όπλων στην Τουρκία, πλην όμως, όλα τους! χαιρέτησαν την ελληνική εθνική επέτειο! 

``Ναι μεν αλλά`` υποστήριξη, με επιδιαιτητικά καλοπιάσματα στην Ελλάδα, πρότειναν οι βουλευτές των Grünen-Πρασίνων. Την απαξιώνουμε στη Μνήμη του Κομένου, των Πύργων, του Μεσόβουνου, της Ερμακιάς, των Καλαβρύτων, του Διστόμου, του Κοντομαρί, της Βιάννου,,)

Ο έντιμος κ. Gysi έπραξε αυτό που όφειλαν να πράξουν και να πράττουν τα δεκάδες σωματεία απόδημων Ελλήνων της Ευρώπης, ο κ. Gysi έπραξε αυτό που όφειλαν να πράξουν και να πράττουν οι δεκάδες ελληνικής καταγωγής πολιτευτές των γερμανικών κομμάτων.

Κοινοποιούμε τον χαιρετισμό μας με ευγνωμοσύνη. Εμείς δεν έχουμε άλλη δυνατότητα ανταπόδοσης. Όσο εκκρεμεί μία τιμητική διάκριση του από την ελληνική κυβέρνηση, ας εισπράξει έστω μία ελάχιστη αναγνώριση του γενναίου και έμπρακτου φιλελληνισμού του, με ότι διαθέτουμε.

Το ένστικτο, το φιλότιμο και τα πολύπειρα ανακλαστικά της προσφυγικής μας κληρονομιάς. Όσο θα περισσεύουν οι Gysiδες, τόσο θα φαντάζουν οι γαλανόλευκες φωταγωγήσεις  των Ευρωπαϊκών Μνημείων, αντιπερισπασμοί και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. 

Στην Μνήμη των αγωνιστών του `21 και των θυμάτων της ναζιστικής  θηριωδίας, εμείς ΕΔΩ.

Για ανοιχτές κοινωνίες σε Ευρώπη έντιμου διαλόγου, ειλικρινούς αλληλοσεβασμού και ενάρετης δημοκρατίας.

Από τις γειτονιές των δικαστηρίων της Νυρεμβέργης...

Απόγονοι και σύγχρονοι γενοκτονημένων λαών...

04.04.21 

Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης Cardinal Bessario

ΥΓ

Kυρία Μαρινάκη Μάρα, Πρέσβυ των Ελλήνων στη Γερμανία, παρασταθήκατε στην εν λόγω συνεδρίαση του γερμανικού κοινοβουλίου, γνωρίζοντας την ημερήσια διάταξή του, όπως και την ιταμή (προειλημμένη) ετυμηγορία του. Έπρεπε να αρνηθείτε την παρουσία σας.

 Ήταν η επέτειος της 25ης Μαρτίου. Είχατε 200 λόγους για ν `αρνηθείτε και ένα αλύτρωτο χρέος για να πενθήσετε...

Του Κοντομαρί, της Βιάννου, του Κομένου, των Πύργων, του Μεσόβουνου, της Ερμακιάς, του Διστόμου, των Καλαβρύτων...

Η επιστολή του συλλόγου στον Gregor Gysi

Griechischer Heimatverein Efxinos Pontos-Cardinal Bessario

Adam Klein Str 6,  90429 Nürnberg

sillogos.pontion.nbg@gmail.com

Sekr. +4916099103016


Αn:       Herr Dr. Gregor Gysi

Teilen:  Deutscher Bundestag

             Greek Embassy in Berlin

             Greek Ministry of Foreign Affairs

             Presse

Sehr geehrte Damen und Herren der Fraktion Die Linke, 

Sehr geehrter Abgeordneter Herr Dr. Gregor Gysi, 

Im Namen des Griechischen Heimatvereins Efxinos Pontos - Cardinal Bessarion e.V. Nürnberg sowie aller Griechinnen und Griechen möchten wir Ihnen anlässlich der von Ihnen und Ihren KollegInnen gehaltenen Reden am 25. März unsere tiefe Anerkennung aussprechen. 

Wir sehen dies als weiteren Ausdruck einer fortwährenden und unermüdlichen Anstrengung Ihrer Fraktion aktiv für ein solidarisches, zivilgesellschaftliches und menschenwürdiges Europa einzustehen, um das Ideal eines echten demokratischen Miteinanders zu verwirklichen. 

Da auch wir für die gleichen Grundsätze stehen und uns seit nunmehr 35 Jahren ehrenamtlich eben dafür engagieren, wollen wir hiermit unsere Verbundenheit und unseren herzlichen Dank an Sie richten. 

Mit solidarischem Gruß, 

Hochachtungsvoll,

Lampropoulos Dimitrios

Der 1. Vorsitzender. 

Μετάφραση:

προς:    κ. Δρ. Γκρέγκορ Γκίσι

Κοιν:    Γερμανική Βουλή

             ΥΠΕΞ Ελλάδας

             Ελλ. Πρεσβεία Βερολίνου

             Τύπος

             

Αγαπητοί της κοινοβουλευτικής ομάδας Die Linke,

Αγαπητέ βουλευτή Dr. Γκρέγκορ Γκίσι,

Εκ μέρους του ελληνικού σωματείου Heimatverein Efxinos Pontos - Cardinal Bessarion e.V. Νυρεμβέργης και όλων των Ελλήνων, θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας εκτίμησή τόσο στο δικό σας πρόσωπο όσο και στων συναδέλφων σας, αναφορικά των εισηγήσεών σας στις 25.03.2021.

Αντιλαμβανόμαστε (την παρουσία σας) ως περαιτέρω έκφραση μιας συνεχούς και ακούραστης προσπάθειας των συνεργατών σας, να υποστηρίξει ενεργά μια Ευρώπη βασισμένη στην αλληλεγγύη, την κοινωνία των πολιτών και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, προκειμένου να επιτευχθεί το ιδανικό της πραγματικής δημοκρατικής συνύπαρξης.

Ακριβώς επειδή υποστηρίζουμε τις ίδιες αρχές, με δέσμευση (ευθύνης) εθελοντικής δράσης 

υπέρ αυτών, εδώ και 45 χρόνια (από ίδρύσεως του σωματείου μας), θέλουμε (με την παρούσα)

να σας εκφράσουμε την αλληλεγγύη και τις θερμές μας ευχαριστίες.

Με χαιρετισμούς αλληλεγγύης,

και εκτίμηση,

Λαμπρόπουλος Δημήτρης

πρόεδρος-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.