Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

BILD: Υπάρχουν ακόμη προβλήματα με το "CovPass"

«Υπάρχουν ακόμα μερικά προβλήματα, αλλά ... το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι έτοιμο πριν από τις διακοπές»


Στο ρεπορτάζ της Nadja Aswad αναφέρονται τα ακόλουθα:

Αυτό δίνει ελπίδα για διακοπές!

Το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της υλοποίησης, θα χρησιμεύει ως πιστοποιητικό πλήρους προστασίας εμβολιασμού, ενώ θα μπορεί επίσης να εμφανίζει επίσημα αρνητικά αποτελέσματα τεστ κορωνοϊού (όχι όμως αυτοδιαγνωστικά τεστ!).

Αυτό έγινε γνωστό από κυβερνητικούς κύκλους την Τετάρτη.

Επιπλέον, η εφαρμογή για smartphone ("CovPass") θα χρησιμεύσει επίσης ως απόδειξη ανάρρωσης από τον κορωνοϊό για όσους έχουν νοσήσει.

Σύμφωνα με αναφορές, το έργο βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος: το "CovPass" θα πρέπει να ξεκινήσει πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Προβλήματα με την ψηφιακή καταγραφή

Ωστόσο, πριν από λίγες μόνο ημέρες έγινε γνωστό ότι τα δεδομένα των πλήρως εμβολιασμένων Γερμανών δεν έχουν καταγραφεί ψηφιακά.

Το αποτέλεσμα: Οι εμβολιασμένοι χρειάζονται αποδεικτικά στοιχεία για το εμβόλιο τους και μπορεί να χρειαστεί να πάνε ξανά στο γιατρό ή στο κέντρο εμβολιασμού. Εκεί θα τους δοθεί εκτυπωμένος ένας κωδικός για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο οποίος μπορεί να διαβαστεί στην εφαρμογή.

Αυτό το έλλειμμα σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ πρέπει τώρα να αντισταθμιστεί. Οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί πρέπει να πληρωθούν από το κράτος για την επιπλέον προσπάθεια. Το κόστος: ακόμα ασαφές.

Όσοι δεν διαθέτουν smartphone μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το αποδεικτικό σε έντυπη μορφή, η οποία μπορεί να διαβαστεί ψηφιακά σε κέντρα ελέγχου. Και: Οι γονείς μπορούν επίσης να αποθηκεύσουν τα δεδομένα των παιδιών τους στα smartphone τους, όπως τις κάρτες επιβίβασης για τα αεροπορικά ταξίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εφαρμογή θα πρέπει επίσης να λειτουργεί και σε παλαιότερα smartphone. Για iPhone, απαιτείται το λειτουργικό σύστημα iOS 12 ή νεότερο, έτσι ώστε όλα τα smartphone της Apple από το iPhone 5s είναι συμβατά. Για smartphone Android, η εφαρμογή λειτουργεί από την έκδοση 6 ("Marshmellow"), η οποία κυκλοφόρησε στην αγορά το φθινόπωρο του 2015.

Ποια δεδομένα εμφανίζονται στην εφαρμογή "CovPass";

Κατά τον έλεγχο θα εμφανίζεται μόνο ένα «πράσινο» ή «κόκκινο» σήμα με το όνομα και την ημερομηνία γέννησης. Επιπλέον, πρέπει να έχει κανείς μαζί του ένα πιστοποιητικό ταυτότητας με φωτογραφία. Αλλά: Στο σημείο ελέγχου δεν θα εμφανίζεται εάν το πιστοποιητικό οφείλεται σε πλήρη εμβολιασμό, σε αρνητικό τεστ κορωνοϊού ή σε ανάρρωση από τον ιό.

Το πιστοποιητικό θα πρέπει επίσης να εμφανίζεται μέσω άλλων εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένης της ομοσπονδιακής εφαρμογής προειδοποίησης κορωνοϊού, η οποία έχει ήδη 27,5 χρήστες. Μια μελλοντική ενημέρωση (Update) θα πρέπει να διασφαλίσει την αντίστοιχη επέκταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.