Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

ΗΠΑ :Τέλος οι μάσκες για τους πλήρως εμβολιασμένους

Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι της Υγείας ενημέρωσαν την Πέμπτη τους Αμερικανούς που είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του ιού του κορωνοϊού ότι θα μπορούσαν να σταματήσουν να φορούν μάσκες ή να διατηρούν την κοινωνική απόσταση στα περισσότερα περιβάλλοντα. 

Αυτό είναι το πιο σαφές σημάδι ότι η πανδημία μπορεί να πλησιάζει στο τέλος της στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ και ο πρόεδρος Μπάιντεν έκανε λόγο την Πέμπτη για «μεγάλη μέρα» στη μάχη κατά της πανδημίας.

«Ολοι λαχταρούσαμε αυτήν τη στιγμή», δήλωσε η Δρ Ροσέλ Βαλένσκι (Rochelle P. Walensky), διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, σε συνέντευξη Τύπου από τον Λευκό Οίκο την Πέμπτη. «Εάν έχετε εμβολιαστεί πλήρως, μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε τα πράγματα που σταματήσατε να κάνετε λόγω της πανδημίας».

Στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη, ο πρόεδρος Μπάιντεν χαιρέτισε τις νέες συστάσεις ως «ορόσημο» στην προσπάθεια του Εθνους να καταπολεμήσει την πανδημία και προέτρεψε τους Αμερικανούς να σηκώσουν τα μανίκια τους για εμβολιασμούς.

«Αν έχετε εμβολιαστεί πλήρως, δεν έχετε πια ανάγκη να φοράτε μάσκα», είπε ο ένοικος του Λευκού Οίκου. «Βγάλτε τις μάσκες σας! Κερδίσατε το δικαίωμα να κάνετε κάτι για το οποίο οι Αμερικανοί είναι γνωστοί σε όλο τον Κόσμο: να χαιρετάτε τους άλλους με ένα χαμόγελο».

«Πιστεύω πως αυτό είναι σημαντικό βήμα, μια μεγάλη ημέρα», πρόσθεσε, παροτρύνοντας τους Αμερικανούς που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να το κάνουν χωρίς αργοπορία. «Σας εκλιπαρώ: προστατεύστε τους εαυτούς σας ώς τη γραμμή του τερματισμού. Ξέρετε όλοι πόσο επίφοβος είναι αυτός ο ιός», επέμεινε και παρότρυνε τους εμβολιασμένους να αντιμετωπίσουν τους αρνητές της μάσκας με κατανόηση και σεβασμό. «Αρκετή σύγκρουση είχαμε μέχρι τώρα» είπε.

«Θα βγούμε» από την υγειονομική κρίση και «θα ανοικοδομήσουμε την οικονομία μας», συνέχισε. «Θα γνωρίσουμε ξανά τη χαρά, θα χαμογελάσουμε ξανά», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.