Σάββατο 15 Μαΐου 2021

ZDF : «Διακοπές στην Ελλάδα»

Ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο πλαίσιο του χθεσινοβραδινού δελτίου ειδήσεων του ZDF 

Λιγότερα κρούσματα, περισσότεροι εμβολιασμοί: Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η ελπίδα για τις από καιρό προσδοκώμενες διακοπές στο εξωτερικό. Πολλές αγαπητές στους Γερμανούς χώρες διακοπών χαλαρώνουν τώρα τα μέτρα τους: Είναι ήδη δυνατή η είσοδος στην Ισπανία. Η Ιταλία σχεδιάζει να άρει αύριο την υποχρέωση καραντίνας. Στην Αυστρία θα ανοίξουν την ερχόμενη εβδομάδα τα ξενοδοχεία και η Γαστρονομία. Και σήμερα η Ελλάδα χαλάρωσε πολλούς περιορισμούς. Ο Anselm Stern μεταδίδει:

«Με προσοχή, αλλά γεμάτη ενέργεια, η Ελλάδα ανοίγει και πάλι. Εγκαινιάζει μία τουριστική σεζόν την οποία περίμεναν πολλοί και εδώ και πολύ καιρό. Από το πρωί προσγειώνονται στην Κρήτη, για παράδειγμα, και πάλι αεροπλάνα με παραθεριστές από την Γερμανία. Τα γεμάτα αεροπλάνα μεταφέρουν στα νησιά έτοιμους για διακοπές ταξιδιώτες.

"Τέλεια! Νοιώθω απελευθερωμένη. Είναι υπέροχα", δηλώνει η Ilse Kiefer-Sell μετά την άφιξή της στην Κρήτη. "Είναι πολύ απλό: Θα πρέπει να κάνεις ένα τεστ, να κάνεις την κράτησή σου και να πετάξεις", τονίζει από την πλευρά του ο Mark Krause.

Υποχρεωτικό είναι ένα πρόσφατο αρνητικό τεστ PCR, εκτός αν κάποιος έχει πλήρη προστασία από τον ιό. Σε αυτές τις διακοπές θα υπάρχουν όμως ειδικοί κανόνες για τον ιό που θα αφορούν τους ταξιδιώτες, και μάλιστα παντού: Τήρηση αποστάσεων, απολύμανση ή απαγόρευση εξόδου από τις 12:30π.μ. έως τις 5:00π.μ.. Παρ’ όλα αυτά, είναι απολύτως δυνατό το να χαλαρώσει κανείς, λένε οι ταξιδιώτες το μεσημέρι στην παραλία, λίγο μετά την άφιξή τους.

"Είναι για εμένα η απόλυτη ανάπαυση, Με το που έφτασα εδώ έγινα με κάποιο τρόπο σχεδόν άλλος άνθρωπος", δηλώνει ο παραθεριστής Michael Spasojevic.

Ένας κλάδος που έχει πληγεί αναζητά πολλούς που χρειάζονται την ανάπαυση. Στους κανονικούς καιρούς, ο Τουρισμός προσφέρει σχεδόν το 20% του ελληνικού ΑΕΠ.

"Κατά την περυσινή σεζόν είχαμε δυστυχώς μία μείωση της τάξης του 80% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ήταν μία καταστροφή για τους ξενοδόχους και πολλούς άλλους", δηλώνει ο Νίκος Χαλκιαδάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου.

Στην Κρήτη ανοίγουν σήμερα περίπου 160 ξενοδοχεία από τα 1.600. Ακόμα και έτσι, είναι μία αρχή. Γιατί και κρουαζιερόπλοια πλέουν από σήμερα εδώ. Κάτι γίνεται στο ταξίδι με προορισμό την κανονικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.