Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Γερμανία: Το προβάδισμα της Baerbock συρρικνώνεται

Σε μια νέα δημοσκόπηση το FDP εμφανίζεται ισοδύναμο με το SPD - το προβάδισμα της Baerbock έναντι του Laschet συρρικνώνεται

Το FDP κερδίζει μια ποσοστιαία μονάδα στο νέο Trendbarometer και αγγίζει το 14%- ίδιο ποσοστό με το SPD. Στο ερώτημα ποιος θα είναι ο επόμενος Καγκελάριος, ο Armin Laschet (CDU) πλησιάζει την Annalena Baerbock (Πράσινοι)

Σχεδόν 17 εβδομάδες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές, το FDP πλησιάζει το ποσοστό του SPD, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση. Και τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό 14%, σύμφωνα με το Forsa-Trendbarometer  για λογαριασμό του RTL και του n-tv. Το SPD διατηρεί το ποσοστό του από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ το FDP κερδίζει μια μονάδα.

Η Ένωση κερδίζει επίσης μια ποσοστιαία μονάδα και αγγίζει το 25%. Καθώς οι Πράσινοι χάνουν μία μονάδα και προσγειώνονται στο 24%, η Ένωση είναι και πάλι η ισχυρότερη δύναμη σύμφωνα με το Trendbarometer για πρώτη φορά τις τελευταίες πέντε εβδομάδες.

Το AfD χάνει μία μονάδα και βρίσκεται στο 9%. Το Die Linke διατηρεί το ποσοστό του από την προηγούμενη εβδομάδα (6%). Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 8% θα επέλεγε ένα από τα άλλα κόμματα, ενώ το 26% είναι αναποφάσιστοι ή δεν θα ψηφίσουν καθόλου.

Στην ερώτηση για το ποιος θα είναι ο επόμενος Καγκελάριος, συρρικνώνεται το προβάδισμα της υποψήφιας των Πρασίνων Annalena Baerbock έναντι των αντιπάλων της Armin Laschet (CDU) και Olaf Scholz (SPD). Η απήχηση της Baerbock μειώθηκε κατά τέσσερις μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, συγκεντρώνοντας έτσι ποσοστό 24%. Το ποσοστό είναι μειωμένο κατά οκτώ μονάδες σε σύγκριση με πριν από πέντε εβδομάδες, όταν έγινε η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της.

Το 19% των ερωτηθέντων θα ψήφιζαν επί του παρόντος τον Laschet, εάν μπορούσαν να εκλέξουν απευθείας τον Καγκελάριο (συν μια ποσοστιαία μονάδα). Το ποσοστό του Scholz παραμένει στο 14%. Το προβάδισμα της Baerbock έναντι του Laschet έχει συρρικνωθεί από 17 σε 5 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε πέντε εβδομάδες. Τέλος, το 43% επί του παρόντος δεν θα επέλεγε κανέναν από τους τρεις υποψηφίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.