Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Γερμανία / Ταξίδια: Διαφωνία πολιτών στα μέτρα χαλάρωσης

DPA: «Δημοσκόπηση: Τα μέτρα χαλάρωσης των ταξιδιών προσκρούουν σε μεγάλο βαθμό στην απόρριψη των πολιτών»

Η άρση της γενικής ταξιδιωτικής προειδοποίησης για τις επικίνδυνες για κορωνοϊό περιοχές παγκοσμίως απορρίπτεται σε μεγάλο βαθμό από τους Γερμανούς. Σε δημοσκόπηση του ερευνητικού ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό του DPA, το 48% χαρακτήρισε αυτό το βήμα λανθασμένο. Μόνο το 38% πιστεύει ότι είναι σωστό. Το 14% δεν απάντησε στην ερώτηση.

Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση είχε αποφασίσει ήδη πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες ότι η ταξιδιωτική προειδοποίηση για όλες τις επικίνδυνες περιοχές με περισσότερα από 50 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους εντός των τελευταίων επτά ημερών θα αρθεί την 1η Ιουλίου. Η απόφαση αφορά περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως. Εκτός αυτού, η γερμανική κυβέρνηση δεν θα αποτρέπει γενικά από τα τουριστικά ταξίδια στο εξωτερικό.

Για χώρες της ΕΕ, καθώς και για την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία, χώρες που δεν ταξινομούνται πλέον ως επικίνδυνες περιοχές, οι ταξιδιωτικές οδηγίες του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών θα παρακαλούν να επιδεικνύεται στο μέλλον «ιδιαίτερη προσοχή». Αυτό θα ισχύει για παράδειγμα για την Ιταλία, την Αυστρία, την Ελλάδα και για μεγάλα τμήματα της Ισπανίας.

Μόνο στην ηλικιακή ομάδα από 18 έως 34 ετών επικρατεί η επιδοκιμασία αυτού του βήματος με 47% έναντι 39%, ενώ όλες οι άλλες ηλικιακές ομάδες τείνουν να είναι αντίθετες. Αλλά και οι ψηφοφόροι του AfD είναι επίσης υπέρ με 49% έναντι 40% κατά. Μεταξύ των υποστηρικτών όλων των άλλων κομμάτων υπερτερεί η απόρριψη.

Με ποσοστό 71% εκφράζεται μεγάλη υποστήριξη για την υποχρέωση εξέτασης για κορωνοϊό όλων των επιβατών πτήσεων που εισέρχονται στην Γερμανία. Μόνο το 14% πιστεύει ότι πρέπει να καταργηθεί η υποχρέωση αυτή για χώρες και περιοχές που δεν αποτελούν πλέον επικίνδυνες περιοχές. Το 10% τάσσεται υπέρ της πλήρους κατάργησής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.