Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Γερμανία: Που θα είναι χρήσιμο το "CovPass-App"

Τι είναι το CovPass-App που από τη Δευτέρα θα μπορούν να προμηθευτούν οι εμβολιασμένοι πολίτες στην Γερμανία από τα φαρμακεία ; Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ταξίδια;

Το πιστοποιητικό θα εκδοθεί από το Robert Koch Institut και θα είναι δωρεάν. Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό εμβολιασμού σε καταστήματα, εστιατόρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.α. 

Πως θα πάρει κάποιος το πιστοποιητικό ;

Η αίτηση γίνεται στο φαρμακείο το οποίο στη συνέχεια στέλνει τα στοιχεία για επιβεβαίωση στο Robert Koch Institut. Το Ινστιτούτο στέλνει στη συνέχεια με τη σειρά του των κωδικό.

Όποιος χρησιμοποιεί ήδη την εφαρμογή Corona-Warn-App θα μπορεί να τη χρησιμοποιήσει και για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, δεν χρειάζεται δηλαδή να κατεβάσει την εφαρμογή του CovPass-App

Ποια έγγραφα χρειάζονται για την αίτηση. Το διαβατήριο/ταυτότητα, πιστοποιητικό εμβολιασμού, κάρτα ασθενείας (Krankneversichertenkarte)

H χρησιμοποίηση της συγκεκριμένης εφαρμογής δηλ. του ψηφιακού πιστοποιητικού δεν είναι υποχρεωτική. Από 1η Ιουλίου ίσως να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τα ταξίδια στο εξωτερικό ως αποδεικτικό εμβολιασμού.

Στην εφαρμογή θα μπορεί να γίνεται και οικογενειακή καταχώρηση στοιχείων. 

Και όσοι δεν έχουν Smartphone ?

Ο κωδικός QR-CODE θα μπορεί να εκτυπωθεί και σε ΄'εντυπη μορφή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.