Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Eλλάδα: Κατάργηση μάσκας όπου δεν υπάρχει συνωστισμός

Ανακοινώθηκε σήμερα ότι η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική μόνο σε δημόσιους εσωτερικούς χώρους καθώς και σε εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός. Το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει από αύριο Πέμπτη.

κατάργηση απαγόρευσης κυκλοφορίας

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι από την Δευτέρα τίθεται τέλος στην νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ στην εστίαση θα επιτρέπονται έως 10 άτομα ανά τραπέζι.

Νωρίτερα, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είχε ανακοινώσει την εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων από την υποχρέωση self test.

Eπίσης σε ερωτήσεις δημοσογράφων τα μέλη της επιτροπής στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου απάντησαν ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η συζήτηση για κατάργηση της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Επίσης ανακοινώθηκε και θα ισχύει από την Δευτέρα 28 Ιουνίου  :

Η εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων εργαζομένων από την υποχρέωση διενέργειας self-  test σε χώρους εργασίας και των αθλουμένων σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).

Η αλλαγή του πρωτοκόλλου στην εστίαση με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι δέκα (10) άτομα ανά τραπέζι, από έξι (6) άτομα που ισχύει σήμερα.

Η αύξηση στους εξωτερικούν χώρους δεξιώσεων το ανώτατο όριο ατόμων σε 300 άτομα

Η λειτουργία των οργανωμένων παραλιών/ πλαζ ορίζεται μέγιστος αριθμός εκατόν είκοσι (120) ατόμων ανά 1.000τ.μ. επιφανείας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.