Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Η Merkel στηρίζει τον Spahn

«Η Καγκελάριος Angela Merkel έσπευσε προς βοήθεια του Υπουργού Υγείας Jens Spahn στην υπόθεση του χαμηλής ποιότητας προστατευτικού εξοπλισμού: Η κριτική εναντίον του στερείται οποιασδήποτε ουσιώδους βάσης»

Σύμφωνα με συμμετέχοντες στην συνάντηση, η Καγκελάριος Angela Merkel υπερασπίστηκε σήμερα το πρωί τον ομοσπονδιακό Υπουργό Υγείας Jens Spahn κατά την συνεδρίαση του Προεδρείου του CDU μετά από κατηγορίες εναντίον του για την διαχείριση της υπόθεσης των κατά τα φαινόμενα χαμηλής ποιότητας μασκών για τον κορωνοϊό. Οι επιθέσεις στερούνται οποιασδήποτε ουσιώδους βάσης, φέρεται να είπε η Merkel, και πρέπει να αντικρουστούν. Πρόσφατα εκφράστηκε έντονη κριτική σε βάρος του Υπουργού Υγείας από τον κυβερνητικό εταίρο SPD.

Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, και ο Υπουργός Εργασίας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Karl-Josef Laumann υπερασπίστηκε ενώπιον του ανώτατου οργάνου του CDU τον συνάδελφό του στο κόμμα. Έτσι, χαρακτήρισε τις κατηγορίες εναντίον του Spahn «τεράστια αναισχυντία».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Steffen Seibert δήλωσε αργότερα, όταν ερωτήθηκε σχετικά, ότι το Υπουργείο Υγείας είχε καταστήσει απολύτως σαφές, γιατί οι κατηγορίες είναι αβάσιμες. «Οι εξηγήσεις είναι βάσιμες. Και τώρα θα πρέπει να αφοσιωθούμε και πάλι στις διάφορες υποχρεώσεις που θέτει η πανδημία».

Ο Spahn απέρριψε τις κατηγορίες ότι οι μάσκες για τον κορωνοϊό είναι χαμηλής ποιότητας. Οι προστατευτικές μάσκες, για τις οποίες γίνεται αυτήν την στιγμή συζήτηση, έχουν όλες τις απαραίτητες ιδιότητες. Κατά συνέπεια, «η ασφάλεια των προστατευτικών μασκών είχε και εξακολουθεί να έχει απόλυτη προτεραιότητα» για το Υπουργείο, στο οποίο είναι υπεύθυνος ο ίδιος.

Πηγή: Spiegel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.