Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Υπ. Τουρισμού: "Η αύξηση των κρουσμάτων δε σχετίζεται με τον τουρισμό"

"Η μηδαμινή θετικότητα στις πύλες εισόδου, μας δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν είναι η αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην Ελλάδα δε σχετίζεται με τον τουρισμό"

κρούσματα - τουρίστες

Στη ομιλία του ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στο πλαίσιο της ημερίδας: «Η επόμενη μέρα του Ελληνικού Ξενοδοχείου, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά μέσα» αναφέρθηκε και στα κρούσματα που καταγράφηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Συγκεκριμένα ο Υποιυργός ανέφερε

"Κατά το πρώτο 10ημερο του Ιουλίου στις πύλες εισόδου της χώρας μας, πραγματοποιήθηκαν 105.609 δειγματοληψίες. Ξέρετε πόσα ήταν τα θετικά κρούσματα; Μόλις 74. Δηλαδή, το ποσοστό θετικότητας είναι 0,07%. Πραγματικά απειροελάχιστο.

Βάσει αυτών των 105.609 δειγματοληψιών διαπιστώσαμε ότι η θετικότητα στα χερσαία σύνορα είναι ακόμη πιο χαμηλή από το γενικό δείκτη, πρακτικά αμελητέα, δηλαδή 0,01%. Στα λιμάνια είναι 0,07% και στα αεροδρόμια 0,09%. Όπως ήταν αναμενόμενο, τουρίστες από χώρες όπως, για παράδειγμα, οι ΗΠΑ, με υψηλό αριθμό εμβολιασμών, είχαν και τα λιγότερα κρούσματα. Και η μέση ηλικία αυτών που εντοπίστηκαν θετικοί στις πύλες εισόδου, είναι τα 35,9 έτη, 58% άντρες και 42% γυναίκες.

Πιθανώς θα με ρωτήσετε γιατί αναφέρω αυτά τα στοιχεία και τι σχέση μπορεί να έχουν αυτά με την επόμενη ημέρα του ξενοδοχειακού κλάδου, τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία κ.λπ.

Και όμως, φίλες και φίλοι, έχουν. Και μάλιστα μεγάλη.

Διότι η μηδαμινή θετικότητα στις πύλες εισόδου, μας δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν είναι η αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην Ελλάδα δε σχετίζεται με τον τουρισμό. Και ακριβώς γι' αυτό έχουμε ακόμη μεγαλύτερη υποχρέωση να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.