Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες CDU/CSU κάτω από 30%

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa, η Ένωση έχει χάσει την εβδομάδα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες σε συναίνεση. Στο Βαρόμετρο Τάσεων των τ/δ RTL και ntv που δημοσιεύτηκε σήμερα Τετάρτη, CDU και CSU συγκεντρώνουν 28%, δύο ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες δηλαδή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, η δημοσκόπηση διεξήχθη από 13.7. έως 19.7., ενώ στις 14.07. ήταν στο ζενίθ τους οι πλημμύρες.

Οι Πράσινοι παραμένουν στο 19%. Το SPD θα έπαιρνε 16%, αν την Κυριακή διεξάγονταν βουλευτικές εκλογές, μια μονάδα περισσότερο από ό,τι την προηγούμενη εβδομάδα. Το FDP παραμένει στο 12% και η Αριστερά στο 7%. Το AfD κερδίζει μια μονάδα και φτάνει στο 10%.

Με βάση αυτά τα ποσοστά, τη μεγαλύτερη πλειοψηφία στην Ομοσπονδιακή Βουλή θα συγκέντρωνε μια κυβέρνηση συνασπισμού της Ένωσης, του SPD και του FDP. Αλλά και ένας συνασπισμός Ένωσης και Πρασίνων θα ήταν εφικτός, καθώς και μια κυβέρνηση ‘φανάρι’ Πρασίνων, SPD και FDP.

Στο ερώτημα ποιον προτιμούν οι ψηφοφόροι για Καγκελάριο οι απαντήσεις δείχνουν ότι χάνουν δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα τόσο η υποψήφια των Πρασίνων Annalena Baerbock (17%) όσο και ο υποψήφιος της Ένωσης Armin Laschet (23%). Για τον υποψήφιο του SPD Olaf Scholz δεν άλλαξε κάτι (16%). 44% των ψηφοφόρων δεν θα έδινε σε κανέναν από τους τρεις υποψήφιους για την Καγκελαρία την ψήφο του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.