Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Τεστ: Ποιες είναι οι τιμές στην Ευρώπη ;

Περίοδος διακοπών για ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ε.Ε. δεν κατάφερε να συντονιστεί στις τιμές των τεστ COVID-19 και έτσι κάθε κράτος έχει τις δικές του .

Ο Peter Juhani Koop εκπρόσωπος τoυ κέντρου καταναλωτών της Ευρώπης με έδρα την Γερμανία (Europäisches Verbraucherzentrum Deutschland ) παρουσίασε ενδεικτικά το τι συμβαίνει σε μερικά κράτη.

Δωρεάν τεστ : Δανία, Ολλανδία και Αυστρία προσφέρουν δωρεάν τα τεστ μάλιστα η Δανία και η Ολλανδία προσφέρουν δωρεάν και τα μοριακά τεστ (PCR).

Το παράδοξο με το Βέλγιο

Βέλγιο: Σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα κράτη το Βέλγιο προσφέρει σε ακριβότερη τιμή το τεστ αντιγόνων από ότι το PCR. Ετσι  ενώ ο πολίτης στο Βέλγιο πληρώνει 55 € για  PCR-Test, για το τεστ αντιγόνων μπορεί να πληρώσει έως και 120 € (Υπάρχουν όμως και περιοχές, όπως στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, που το τεστ αντιγόνων κοστίζει 55 €)

Γαλλία: 43,89 € για PCR-Test και 25 € για τεστ αντιγόνων (ανώτατη τιμή). Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως υπάρχει και επιπλέον κόστος "επεξεργασίας" και έτσι οι τιμές ανέρχονται σε 50 € και 30 € αντίστοιχα. 

Ιταλία: Τεστ αντιγόνων μεταξύ 25 - 50 €  ενώ PCR-Tests μεταξύ 50 και 120 € . Οι μεγάλες διαφορές οφείλονται στο αν είναι δημόσιο ή ιδιωτικό το κέντρο των τεστ. Υπάρχει όμως και η δυνατότητα για δωρεάν τεστ σε 12 σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας. Είναι μια προσφορά του Ερυθρού Σταυρού (Croce Rossa Italiana). (π.χ. από Bari έως Βενετία όπως και σε μεγάλες πόλεις όπως Μλάνο, Ρώμη, Φιορεντία κ.α)

Πορτογαλία: 100 έως 120 € για PCR-Test και 25 έως 40 € για τεστ αντιγόνων 

Ισπανία: 50 € για τεστ αντιγόνων και λιγότερα από 100 € για  PCR-Test. Η αεροπορική εταιρεία Vueling προσφέρει τεστ αντιγόων για 35 € (αποτελέσματα σε 6 έως 12 ώρες ) και PCR-Tests για 85 ευρώ (αποτελέσματα σε 24 έως 48 ώρες 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.