Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

H κατάσταση σε βόρεια Εύβοια και Ολυμπία (ώρα 9.39)

Οι μεγάλες πυρκαγιές στη βόρεια Εύβοια και στην Ολυμπία συνεχίζουν να απειλούν χωριά και οικισμούς, ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι και η πυρκαγιά στη Μεσσηνία.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική κατά την διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν και άλλα χωριά στην Εύβοια και στην Ολυμπία, όπου πρόκειται για ένα πραγματικά εφιαλτικό σκηνικό.

Ειδικότερα, στην Ηλεία, έγινε εκκένωση των χωριών Λατζόι και Λιναριά.

Στην Εύβοια εγκατέλειψαν το χωριό Κεχριές οι κάτοικοι, στις 07:00, καθώς το τεράστιο Πριν από λίγα λεπτά εστάλη και επισήμως μήνυμα μέσω του 112 προς τους κατοίκους των Κεχριών να εγκαταλείψουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς το Μαντούδι.

Επίσης στην Εύβοια, όπου η κατάσταση είναι η πιο ανησυχητική, τη νύχτα εκκενώθηκαν και πάλι οι οικισμοί Κουρκουλοί, Σκεπαστή, καθώς και Αμέλαντες και Κεράμια.

Στη Βαρυμπόμπη,  οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν μόνο κάποιες αναζωπυρώσεις

Αναμένονται και δύο αεροσκάφη από την Σουηδία, ενώ το απόγευμα θα φτάσουν και 81 Γάλλοι πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα από την Γαλλία, καθώς οι δύο χώρες ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για βοήθεια της χώρας μας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. Υπενθυμίζεται ότι ήδη επιχειρούν ένα πεζοπόρο τμήμα Κύπριων πυροσβεστών από χτες ενώ και δύο αεροσκάφη από την Κύπρο βρίσκονται στην Ρόδο.

Πηγή: ΑΠΕ Φωτο Β.Κ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.