Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Welt : «H Ελλάδα βοηθάει το Πεκίνο»

DIE WELT: Στη στήλη «Γράμμα από το Χονγκ Κονγκ» της Welt am Sonntag, δημοσιεύτηκε σχόλιο της Glacier Kwong από το Χονγκ Κονγκ, που καταδικάζει τη διεξαγωγή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022 στο Πεκίνο, λόγω της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, ενώ στη συνέχεια αναφέρεται στη διαμαρτυρία ακτιβιστών από το Χονγκ Κονγκ και το Θιβέτ στην Ακρόπολη, κατά την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Η αρθρογράφος σχολιάζει ότι οι διαμαρτυρόμενοι, αλλά και άλλοι ακτιβιστές που δεν συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, συνελήφθησαν από την Αστυνομία, ενώ στο σημείο βρισκόταν Κινέζος αξιωματούχος που συστήθηκε στις Αρχές ως αξιωματούχος της Κινεζικής Πρεσβείας και παρότρυνε τους αστυνομικούς να απομακρύνουν όλους τους συμμετέχοντες στην διαμαρτυρία. Η κα Kwong εκφράζει την αγανάκτησή της για τη σύλληψη των ακτιβιστών αλλά και για το γεγονός, όπως λέει, ότι οι ελληνικές Αρχές βοηθούν το Πεκίνο στην καταπίεση των αντιφρονούντων, τη σύλληψη όσων διαμαρτύρονται και την αποκατάσταση μιας κατ’ επίφαση ειρήνης. Πρόκειται για μια σιωπηρή συναίνεση στην εξάπλωση της αυταρχικότητας του Πεκίνου, σχολιάζει η αρθρογράφος και επιρρίπτει ευθύνες και στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Εκφράζει, δε, τις ανησυχίες της για τη μεταχείριση των συλληφθέντων από τις ελληνικές Αρχές, δεδομένου ότι υπάρχει συμφωνία έκδοσης των κρατουμένων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, μια συμφωνία που ο Κινέζος Πρόεδρος έχει εγκωμιάσει ως πρότυπο για τις σχέσεις της Κίνας με την Ε.Ε. Η Glacier Kwong στηλιτεύει την οικονομική επιρροή του Πεκίνου σε χώρες του εξωτερικού και διατυπώνει την άποψη ότι η απειλή της Κίνας ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να χάσει τις κινεζικές επενδύσεις, προφανώς οδηγεί τις ελληνικές Αρχές να φέρουν εις πέρας τη «βρώμικη δουλειά» του Πεκίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.