Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Ελ. Πρεσβεία: Συναυλία για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

 Επετειακή Συναυλία για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Η Πρεσβεία της Ελλάδoς στη Γερμανία γιορτάζει τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής  Επανάστασης του 1821 με μια εμβληματική επετειακή συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών της Σαξονίας, το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021, στο Bad Lausick της Σαξονίας.

Την Ορχήστρα θα διευθύνει η διεθνούς φήμης μαέστρος και συνθέτης, κα Κωνσταντία Γουρζή, η οποία   θα παρουσιάσει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση τo  έργο „Transformation  21“, που έχει συνθέσει ειδικά για την εκδήλωση. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, επίσης, έργα του Νίκου Σκαλκώτα, του Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, του Ρίχαρντ Βάγκνερ και του Ντμίτρι Σοστακόβιτς. 

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η Πρέσβυς της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Γερμανία, Μάρα Μαρινάκη, και ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Σαξονίας, Wolfram Günther.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής „Ελλάδα 2021“ και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Επιτροπής 2021 και του Ιδρύματος  Schwarz, ενώ την καλλιτεχνική διοργάνωση της   εκδήλωσης   έχει   αναλάβει   η   Φιλαρμονική   Ορχήστρα   Πνευστών   της   Σαξονίας,   η   οποία αποτελεί και τη μοναδική επαγγελματική ορχήστρα πνευστών στη Γερμανία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.