Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Γερμανία: «Νέος νόμος κατά του κορωνοϊού»

Αύριο, Πέμπτη, αναμένεται η ψήφιση  του νέου νόμου για την ανάσχεση της πανδημίας στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, που θα περιλαμβάνει τις προτάσεις των τριών κομμάτων που διαπραγματεύονται για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης της Γερμανίας -SPD, FDP, Κόμμα των Πρασίνων. 

Τα κόμματα φαίνεται να έχουν συμφωνήσει στα παρακάτω κεντρικά σημεία:

Οι εργοδότες θα πρέπει να ελέγχουν καθημερινά αν εφαρμόζεται στους χώρους εργασίες ο κανόνας της πρόσβασης των εμβολιασμένων, όσων έχουν αναρρώσει και όσων έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό.

Επαναφορά της τηλεργασίας  που θα δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να εργαστούν από το σπίτι, εκτός από όσους απασχολούνται σε συγκεκριμένες δραστηριότητες που καθιστούν δύσκολη την τηλεργασία.

Η επιβίβαση στα μέσα μεταφοράς θα γίνεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή με τεστ, ενώ υποχρεωτικό θα είναι το τεστ κορωνοϊού στις κλινικές και τις μονάδες φροντίδας, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους επισκέπτες. 

Τέλος, η πρόταση νόμου που έχει κατατεθεί εμπεριέχει προβλέψεις για αυστηροποίηση των ποινών σε βάρος όσων χρησιμοποιούν πλαστά πιστοποιητικά ή όσων είναι υπεύθυνοι για την έκδοση αυτών, που θα έρχονται αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης.

Πηγή: Tagesschau


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.