Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Το γερμανικό PLF: Βήμα - βήμα η συμπλήρωση

Από την περασμένη Κυριακή 21 Νοεμβρίου το RKI (Robert Koch Institut) ενέταξε την Ελλάδα στις "περιοχές με υψηλή τιμή επίπτωσης" (Hochinzidenzgebiet). Όλοι  οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στην Γερμανία από την Ελλάδα πρέπει να συμπληρώσουν την γερμανική φόρμα επιβάτη.

πως συμπληρώνω το γερμανικό PLF
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ 

Την συγκεκριμένη φόρμα τη βρίσκουμε στην διεύθυνση einreiseanmeldung.de 

H συμπλήρωση μπορεί να γίνει το νωρίτερο 3 μέρες δηλ. από την τρίτη μέρα πριν την πτήση μέχρι την ημέρα πριν την είσοδο του ταξιδιώτη στην Γερμανία (ανάλογα με το μέσο μετακίνησης). Η φόρμα όσον αφορά την Ελλάδα (Κρήτη και Νότιο Αιγαίο δεν έχει ανοίξει ακόμη)

1η σελίδα: Συμπληρώνεις το όνομα της χώρας διακοπών σου πατώντας το "Αufenthaltsort angeben". Στη δική μας περίπτωση Griechenland και πατάμε Weiter

2η σελίδα: Σου ζητάει να συμπληρώσεις την περιφέρεια / περιοχή και ενημερωνόμαστε αν αποτελεί αποτελεί επικίνδυνη περιοχή (Hochinzidenzgebiet). 

Σε ενημερώνει αφού προηγούμενα έχεις δηλώσει ότι ήσουν στην Κρήτη ή το Νότιο Αιγαίο ότι η περιοχή είναι επικίνδυνη περιοχή (Hochinzidenzgebiet). Πατάμε το κουμπί ' Zur Eingabe "

3η σελίδα: Ενημερωνόμαστε για τις ρυθμίσεις που ισχύουν για εμβολιασμένους / τεστ και καραντίνα. 

4η σελίδα: Πρέπει να συμπληρώσουμε / απαντήσουμε εάν έχουμε πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικού τεστ ή νόσησης και αν έχουμε συμτώματα με Ja ή Nein και αφού απαντήσουμε πατάμε Weiter

5η σελίδα: Επιλέγουμε το μέσο μετακίνησης (αεροπλάνο, πλοίο, ΙΧ κλπ) και αυτόματα μας οδηγεί στην επόμενη σελίδα

6η σελίδα : Δίνουμε τα στοιχεία π.χ. για αεροπλάνο αριθμός εταιρείας, αριθμός πτήσης, ημερομηνία άφιξης στην Γερμανία κλπ και πατάμε Weiter

7η σελίδα :    Συμπληρώνουμε τα προσωπικά μας στοιχεία (όνομα, επίθετο, τηλ, εμαιλ κλπ)

8η σελίδα:   Έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Επιλέγετε μεταξύ τηλ και εμαιλ όπου θέλετε να σταλεί αμέσως ένας εξαψήφιος αρθμός (κατά κανόνα) που θα τον συμπληρώσετε για να μπορείτε να συνεχίσετε τη συμπλήρωση της φόρμας, αφού πρώτα πατήσουμε weiter

9η σελίδαΣας έχει σταλεί στο εμαιλ/τηλέφωνο ο 6 ψηφιος αριθμός τον οποίο συμπληρώνετε και πατάτε Weiter

10η σελίδα:   Ακολουθεί η συμπλήρωση της διεύθυνσης κατοικίας κ.α και πατάμε Weiter

11η σελίδα: Ολοκληρώνεται η διαδικασία και τώρα μπορείτε να αποθηκεύσετε το αρχείο, δεν υπάρχει κάποιο QR Code όπως στο ελληνικό που θα σας σταλεί.

Επιπλέον σας δίνετε η δυνατότητα με ένα PIN που έχει σταλεί μέσω του εμαιλ να ανεβάσετε το πιστοποιητικό (εμβολιασμού, τεστ ή νόσησης). Πατήστε το λινκ (σύνδεσμο) που έχουμε σημειώσει με το ,,βέλος,, και "ανεβάστε" το πιστοποιητικό.

Αυτό είναι το πιστοποιητικό δήλωσης που πρέπει να δείξετε κατά την επιβίβαση στο αεροπλάνο.


ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ή ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΙΝΗΤΟ  ;

Υπάρχει η δυνατότητα να εκτυπώσει κάποιος γνωστός σας το έντυπο σε έντυπη μορφή. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει όμως, το αργότερο 48 ώρες μετά την είσοδό σας στην Γερμανία, ΝΑ σταλεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, τεστ, νόσησης στην διεύθυνση που αναγράφεται στο έντυπο. (Deutsche Post E-POST Solutions GmbH, Αussteigekarte, 69990 Mannheim)

Προσοχή ! Υπάρχει περίτωση η τοπική υπηρεσία της πόλης που ζείτε να σας ειδοποιήσουν να ξαναστείλετε τα ππιστοπιητικά ακόμη και αν τα έχετε ήδη ανεβάσει στη φόρμα ταξιδιώτη Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει σύνδεση στοιχείων μεταξύ RKI και κρατιδιακών υπηρεσιών.

Aκολουθεί το βίντεο : Σημείωση: Το βίντεο αναφέρεται στη συμπλήρωση του εντύπου (γερμανικού PLF) όταν η Ελλάδα ήταν "επικίνδυνη περιοχή" τον Αύγουστο. Ετσι κάποιες αναφορές μας στο βίντεο για καραντίνα ή άλλα στοιχεία δεν ισχύουν πλέον. Το βίντεο να το δείτε μόνο από άποψη τεχνικής συμπλήρωσης.

Το τι ισχύει για ταξίδια από Γερμανία - Ελλάδα σε σχέση με καραντίνα πατήστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.