Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Οι αποφάσεις Καγκελαρίου και Πρωθυπουργών

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύνοδος κορυφής Καγκελαρίου με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων με θέμα τα μέτρα αντιμετώπισης της παραλλαγής του ιού. 

Στα μέτρα πλέον συμπεριλαμβάνονται και οι εμβολιασμένοι :

κορωνοϊός, πανδημία, Γερμανία,

Συγκεκριμένα:

Το αργότερο από τις 28 Δεκεμβρίου θα επιτρέπονται ιδιωτικές συναντήσεις μέχρι 10 εμβολιασμένων ατόμων. Δεν συνυπολογίζονται παιδιά έως 14 ετών. 

Επιπλέον, οι ανεμβολίαστοι μπορούν να συναντώνται μόνο με δύο άτομα από άλλο νοικοκυριό.

Τα κλαμπ και τα νυχτερινά κέντρα (ντίσκο) θα κλείσουν πανγερμανικά.

Μεγάλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται χωρίς θεατές.

Συνιστάται ένας προληπτικός αυτοέλεγχος για όλες τις ιδιωτικές συναντήσεις. Αυτό θα πρέπει να ισχύει ιδιαίτερα για συναντήσεις με ηλικιωμένους.

Το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού θα συζητηθεί στην ομοσπονδιακή βουλή.

Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για 7 Ιανουαρίου

O Σολτς δήλωσε :«Ο κορωνοϊός δεν γνωρίζει από χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα. Καταλαβαίνω πολύ καλά όσους δεν θέλουν πια να ακούν για τον κορωνοϊό, για παραλλαγές και μεταλλάξεις, δεν μπορούμε όμως να κλείσουμε τα αυτιά και τα μάτια μας μπροστά σε αυτό που έρχεται. Δεν είναι ώρα για μεγάλα πρωτοχρονιάτικα πάρτι. Θα ήθελα να είχα πιο ευχάριστα νέα να σας πω πριν από τις ημέρες των εορτών», δήλωσε ο κ. Σολτ ςμετά τη διάσκεψη που είχε νωρίτερα σήμερα με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων και τόνισε ότι «δυστυχώς τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται δραματική αύξηση των κρουσμάτων». Μας απειλεί ήδη τώρα το πέμπτο κύμα, πρόσθεσε. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.