Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Eλλάδα: Τα νέα μέτρα από 3 Ιανουαρίου

Τα νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας που θα ισχύουν από τις 3 Ιανουαρίου 2022 έως τις 16 του ίδιου μήνα με δυνατότητα επέκτασης.

Αναλυτικά τα νέα μέτρα:

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή εναλλακτικά διπλή μάσκα, χειρουργική ή υφασμάτινη (η σύσταση είναι να επιλέγεται η μάσκα υψηλής προστασίας) τόσο στις υπεραγορές σουπερμάρκετ και τα Mέσα Mαζικής Mεταφοράς, όσο και στο προσωπικό των χώρων εστίασης.

-Στον χώρο της διασκέδασης και της εστίασης, το ωράριο λειτουργίας θα ισχύει έως τις 00:00 και μόνο με καθήμενους.

- Στα τραπέζια μπορούν να κάθονται έως έξι άτομα, ενώ θα ισχύουν και αποστάσεις. Εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν τηρούνται τα μέτρα, θα διακοπεί και η μουσική, η οποία στην παρούσα φάση επιτρέπεται.

- Όσον αφορά τους αθλητικούς χώρους και συγκεκριμένα τα γήπεδα, όπως επισήμανε ο υπουργός Υγείας έχει παρατηρηθεί μη τήρηση μέτρων, επιβάλλονται περιορισμοί στην παρακολούθηση από τους φιλάθλους σε ποσοστό 10% με ανώτατο όριο 1.000 άτομα. Εάν τα μέτρα δεν τηρηθούν, όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

-Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων το επισκεπτήριο θα επιτρέπεται μόνο με τεστ PCR 48 ωρών. Περιορισμός στο επισκεπτήριο και στα νοσηλευτικά ιδρύματα, καθώς και στην είσοδο ιατρικών επισκεπτών.

-Όσον αφορά την τηλεργασία, θα εφαρμοστεί τόσο στις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, όσο και στις ιδιωτικές εταιρείες σε ποσοστό έως 50%, ενώ θα υπάρξει και κυλιόμενο ωράριο, που θα καθοριστεί βάσει των δυνατοτήτων σε κάθε υπηρεσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.