Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Mαθητικός διαγωνισμός: Οι νικητές ταξίδεψαν στην Ελλάδα

Δελτίο τύπου / ανάρτηση Ελληνικής Πρεσβείας Βερολίνου:

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βερολίνο διοργανώνει κάθε χρόνο σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Γερμανίας μαθητικό διαγωνισμό, που απευθύνεται σε μαθήτριες και μαθητές των ουμανιστικών σχολείων στη Γερμανία, που παρακολουθούν το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών.

Ελληνική Πρεσβεία Βερολίνου - ΕΟΤ Γερμανίας

Οι νικητές του φετινού μας διαγωνισμού από το Ουμανιστικό Σχολείο Städtisches Gymnasium Hennef στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία που πήραν το πρώτο βραβείο για την ταινία μικρού μήκους με τίτλο „Philhellenen-Projekt“, αλλά και οι νικητές του περσινού διαγωνισμού από την 9η Τάξη του Ουμανιστικού Ευαγγελικού Σχολείου Graues Kloster του Βερολίνου που πήραν το πρώτο βραβείο για το τραγούδι με τίτλο: „Hölderlin und die Liebe“ σε πρωτότυπη μουσική και στίχους πραγματοποίησαν τον Οκτώβριο τριήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι στην Αθήνα. 

Οι μαθητές με τους συνοδούς καθηγητές τους επισκέφθηκαν την Ακρόπολη, το ιστορικό κέντρο, Αρχαιολογικά και Σύγχρονης Τέχνης Μουσεία της Αθήνας, το Πολιτιστικό Κέντρο Σταύρος Νιάρχος και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα μέρη της ελληνικής πρωτεύουσας.  

Ευχαριστούμε θερμά τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.)  Visit Greece με την υποστήριξη του οποίου υλοποιήθηκε το ταξίδι των νικητών του διαγωνισμού μας ως επιβράβευση της προσπάθειας τους. 

Μείνετε συντονισμένοι για τον Δ’ Διαγωνισμό Αρχαίων Ελληνικών, το θέμα του οποίου θα ανακοινωθεί σύντομα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.